5 dumme ting jeg gjorde i 2014..

1196739-bigthumbnail

2014 går på hæld og det har på mange måder været et rigtigt godt år for mig fyldt med kærlighed og gode oplevelser. Men hold kæft, hvor har jeg også gjort mange dumme ting og taget mange dumme beslutninger. Se selv:

1. Jeg begyndte at ryge igen.. ON A DAILY BASIS. Og det skal bare STOPPE lige nuuu, blev der sagt. Hold nu op, det er DUMT. Vi skal virkelig ikke snakke om de mange mange år, jeg var stoppet.

2. Jeg brokkede mig over manglende tid! Det skal jeg stoppe. Tid er noget man tager og prioriterer – ris til egen røv, hvis jeg ender med at arbejde og sove og spise takeaway i flere uger i træk og føle at jeg ikke har noget socialt liv udover min computer og min kæreste.

3. Jeg droppede at cykle på job og i det hele taget, da vi nåede oktober måned, fordi.. det var koldt.. agtigt. Hold op, hvor er det dumt besluttet af en person, der ikke dyrker motion ellers.

4. Jeg begyndte at drikke kaffe i meget store mængder. Altså vi snakker 5-10 små (men stadig) kopper stempelkaffe med lille squeeze mælk i, HVER DAG..

5. Jeg brugte de fleste af mine weekender på at sove mellem 10 og 12 timer, hver nat. WHAT. Det er der jo ingen der behøver. Farvel til alle weekendmorgener og formiddage i de sidste 5 måneder. Ikke særlig effektivt weekendliv.

Hvilke dumme ting gjorde I, i året der gik? :) Please share. Føler mig virkelig nederen, når jeg skriver det ned på denne måde.. Hahah.

42 tanker om "5 dumme ting jeg gjorde i 2014.."

 1. Joanna Nielsen

  Haha, nøj hvor jeg elsker den med weekenderne. Jeg er selv faldet ret så slemt af på den, selvom jeg før hen var hende der skulle tidligt op og få noget ud af dagen! Det mest nederen jeg har gjort er nok at nedprioterer det sociale og arbejde alt for meget i stedet… og det dummeste må være at tro, at man rent faktisk KAN finde “the one” på tinder – det sker bare aldrig. HAHA

  Svar
  1. Louise

   Haha I hear you mht. Tinder :)
   Det var nok også årets dummeste beslutning her. Har været på så mange dates, jeg måtte flygte fra. Til sidst endte det meget godt, indtil jeg blev hovedkulds forelsket i én, der så i sidste øjeblik alligevel ikke ville være kærester – men syntes at vi ikke skulle se andre alligevel.
   Overstående førte så til årets andre dumme beslutninger: Begynde at ryge fast, drikke 8 kopper kaffe hver dag osv., sove alt for lidt osv.

   Svar
 2. Laura

  Haha, kan godt li dit lidt anderledes nytårsforsæts-indlæg. Det lyder nok lidt helligt, men jeg kan ikke huske nogle dumme ting jeg har gjort eller fortrudt i løbet af 2014. Jeg er ret sikker på at det må være fordi jeg har fortrængt dem, haha. Men det dummeste nogen gjorde mod mig, var at røve (med knive!) mig og min kæreste på en strand i Peru. Jeg har dog lært en lektie der, men hold op hvor har det sat sine spor for mig efterfølgende. Jeg er jo nærmest ligeså bange for mørke nu, som da jeg var barn!
  Jo, nu hvor jeg tænker over det, har jeg også drukket lidt for meget kaffe, brugt for meget tid på serier – tid som gik fra studiet og været alt for få gange ude til Copenhagen Street Food ;)

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Ejj, det lyder virkelig ikke rart – kan godt forstå at det har sat sig i dig! :( DUMT AF DEM.

   Skulle nok også have skrevet noget med serier på min liste, haha.

   Svar
 3. C

  2014 har været nok være mit allervildeste gode og dumme-år. Fyldt med mange gode oplevelser, men også maaange dumme ting.
  1) Jeg har fået en depression, hvad sker der lige for det? det var absolut ikke med i planen. må lige hanke mig lidt op.
  2) Jeg har panikket alt for meget over bagateller og ting og sager, som egentligt ikke betyder noget. Jeg skal jo nok blive til noget en dag og få en uddannelse, jeg er kun 20 år, og mit sabbatår skal nok gå hurtigt.
  3) Jeg har bekymret mig alt for meget over, hvad andre tænker. Spild af tid, jeg burde sgu da være ligeglad og bare bruge tid med dem, som kan lide mig for den, jeg er.
  4) Jeg tænker aaaaalt for meget over penge. Penge, penge, penge, penge. Roden til alt godt og alt ondt.

  MEN der er jo også sket mange gode ting!
  1) Jeg blev student med et hammergodt snit og havde tre ganske gode år med en sød klasse
  2) Jeg har fået jordens (høhø, skal jeg jo sige) sødeste kæreste, som jeg ikke kunne være foruden.
  3) Jeg har fundet ud af, hvad jeg vil, og jeg GLÆDER mig til at komme igang.
  4) Jeg er begyndt at bruge tid på det, jeg kan lide; tegne, læse og skrive.
  5) Jeg er igang med at lære at elske mig selv, for det skal man sgu egentligt også have lov til at bruge tid på.

  Din (nye) blog er mægtig fed!!! Elsker det personlige præg, den har fået! Hav en dejlig weekend, måske du har brugt mindre tid på at sove denne her gang? hæhæ. Hyg dig med dine venner, kæreste og familie og nyd julen!
  Kh C

  Svar
  1. Mathilde

   Kære C, hvor er du god. Det er nemlig rigtig godt lige at opsummere de gode ting også, når man synes at tingene går lidt skævt. Stort tillykke med huen!

   Svar
  2. Sarah

   Uha, jeg kender dig jo hverken dig eller dine omstændigheder, men jeg bliver trist over, at du skriver om din depression som om det er noget du selv har været skyld i. Der er en alt for voldsom tendens til at stress og depression bliver noget man er personligt skyld i eller skyldes personlige forhold, i stedet for at anderkende at samfundsstrukturer og arbejdsforhold der er medvirkende faktorer. Det personlige er politisk! Det bliver vi snart nødt til at skrive på bannere igen, så det ikke går i glemmebogen.
   Derudover, tillykke med studentereksamen og din søde kæreste. Det lyder som om at 2014 også har været et dejligt år :)

   Svar
  3. Kia Forfatter

   Hej C,

   Mange tak for din fine kommentar og tak fordi du også skrev 5 gode ting – det gør jeg også på et senere tidspunkt.

   Ang. din depression – det synes jeg ikke er en nederen ting, som DU har gjort – man kan vist ikke bare hanke op i sig selv på den måde. Håber på bedring og tillykke med din dejlige kæreste.

   Svar
 4. Ninna

  Jeg glemte af følge med i forfatningsret og det er så meget ris til egen røv nu. Jeg vil meget hellere julehygge med mine børn end sidde med snuden i bøgerne. Note to self til næste år :-)

  Svar
 5. heidi

  Det dummeste jeg gjorde i år, er stadig i frisk erindring. Jeg var til køreprøven i går og da jeg var 100 meter fra indkørslen til politigården på hjemvejen efter en FAB køreprøve, kom jeg til et venstre sving. Den modsatte bane havde grønt, min pil var rød, jeg ved ikke hvad jeg tænkte – bagefter var det jo logik for burhøns, men jeg forsøge at lave en ‘placering’ i min bane, jeg ville selvfølgelig ikke svinge over før grønt lys, men jeg ville lige ud og være klar…da jeg køre frem, hugger køresagkyndig bremsen “DU MÅ DA IKKE KØRE OVER FOR RØDT!!!??”
  Resultat =
  1) intet kørekort, jeg ville have fået det, hvis jeg ikke havde fået en spontan mental spasme.
  2) – 2000 kr. som nu skal bruges på ny kørekort prøve, leje af kørebil dertil og så lige 3 køretimer.
  3) Ergo INTET januar udsalg.

  Jeg forsøger at trøste mig med jeg får bad ass parkeringsskills! Hvilke pt. er lidt sølle, men helt ærlig…det er sku dumt. Jeg fandt en smule trøst i min mand fortalte om en af hans venner, som formåede at køre mod trafikken i hans køreprøve, det i det mindste værre.

  Desuden har jeg også være af og på rygevognen mange gange, mit endelig stop, kom da jeg blev gravid. Det er ikke plads til meget weekend fest og fest rygning med en bette fis, jeg mangler det heller ikke. Nu det sønnike det handler om.

  Bogen “endelig ikke ryger” af Allen Carr at anbefale, den forklare lidt om mentalitet ryger vs. ikke ryger imellem og giver uanset virkning, et rigtigt godt indblik i ens nikotin neurose.

  Svar
 6. Laura

  Mit 2014 har været det vildeste wake up call, den sværeste livskrise og den mest vidunderlige og nødvendige forandring der er sket mig. Jeg gik ned med stress efter en lynkarriere, enorme forventninger og jagt på tårnhøje karakterer; et liv på alle andre præmisser med andre ord. Nu er jeg fyret og har slået op med min kæreste og har aldrig været lykkeligere. Min krop er dog stadig skadet pga. Den lange tid med symptomer før min erkendelse af stress, og det vil følge mig resten af livet.

  Da jeg læste dit indlæg tænkte jeg med det samme ’stress’. Især opsamling på søvnen i weekenden og det større forbrug af stimulanser (som kun gør stress værre). Det behøver du selvfølgelig ikke være enig i, og hvis du har stress så er du det 100% sikkert ikke, men tag det så bare som en opfordring herfra baseret på min ubehagelige erfaring til at tage dit eget helbred alvorligt og prioritere det højest – for uden det kan du intet andet. Jeg håber ikke du skal igennem det mareridt jeg var, selvom det føles bedre på den anden side. Det kan IKKE anbefales.
  Jeg håber dit 2015 bliver bedre – og slå ikke dig selv for meget oven i hovedet. Vi gør alle fejl, men det er kun os selv som kan tage ansvar for vores eget liv og lytte til vores krop, når den signalerer, at den er overbelastet.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Laura,

   Mange tak for din kommentar – det lyder virkelig som året har været dumt ved dig – jeg er glad for, at høre det går i den rigtige retning for dig.

   Tak for påmindelsen – jeg er ikke stresset dog – det føler jeg i al fald ikke – men kan da godt se, at det virker lidt vildt, når det er listet op på den måde.. Vil huske at passe på ;)

   Håber 2015 bliver godt for dig!

   Svar
 7. Camilla Jeanette

  Jeg melder mig også på begynde at ryge holdet. Hold kæft hvor dumt – især fordi jeg lige var startet på studiet til sygeplejerske!!

  Svar
 8. Trine

  Fedt indlæg!! Det var set i bagklogskabens lys ret dumt at stikke mine små pølsefingre halvvejs ind i stikkontakten – det gjorde avs og resulterede i en indlæggelse.
  Det var også idioti for mig at begynde at ryge igen. Efter 7 år. Doh.
  Ved ikke helt, om det er godt eller dårligt, at jeg også er begyndt at drikke alkohol efter 11 år uden…
  Og kaffe – som jeg aldrig har drukket før…
  Det dummeste var samtidig også det bedste: Sagde ja til at arbejde fuldtid samtidig med, jeg skrev speciale (som jeg i øvrigt også besluttede mig for at aflevere 2,5 måned før tid). Det var åndssvagt hårdt, men nu står jeg til gengæld med DRØMMEjobbet og første jul i fem år uden en dum opgave hængende over hovedet.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Vi to forstår hinanden, hva? Godt jeg ikke er den eneste med dårlige vaner.. Tilgengæld er vi seje på jobbet ;) Tillykke med det, Trine! :)

   Svar
 9. C

  Fedt indlæg! 2014 har været et latterligt år for mit vedkommende. Flyttede til universets røvhul sammen med min familie efter et job. Hader at bo her og nu er jeg tilmed gået ned med stress. Kan se i kommentarfeltet at jeg ikke er ene om dette. Håber det lysner i 2015

  Svar
 10. Julie

  Haha fedt indlæg… Jeg har været rimelig mange fede ting igennem i går men har lige lavet en kæmpe fail. Havde brug for at være vild og ung og valgte så at få en tatovering… Nu var jeg jo voksen nok til selv at måtte bestemme og så gjorde jeg det bare… I forgårs… Den er heldigvis på foden og kan skjules, men jeg hader den allerede.. Jeg er ikke tattoo-typen. Shit.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   EJJ, i det mindste fik du den et godt skjult sted ;) TÆNK nu hvis du havde fået den på brystet eller hvad ved jeg.. :)

   Svar
 11. Tina

  Det dummeste jeg har gjort i år, var da jeg på en eller anden måde besluttede mig for, at det var helt i orden at stoppe og købe snacks (læs: chokolade eller hvidt brød) på min timelange køretur hjem fra skole.
  1: Hold kæft, hvor har det sat sig på sidebenene! 2: Tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt på fucking slik i 2014!

  Svar
 12. T

  Det dummeste jeg har gjort i år, er at starte på at træne crossfit meget intensivt for derefter at droppe det igen.. Pga. dovenskab.. Nu sulter jeg bare mig selv istedet for at forblive slank. Skidegodt.. Og sundt.

  Svar
 13. Maja Højgaard

  Jeg kan godt forstå nr. 1, 3, 4 og 5 er svære når du bøvler med nr. 2. Håber du får mere rum til at passe på dig selv i det nye år – og ikke mindst bare tilgiver dig selv det der kunne være bedre.

  (men helt seriøst Kia, så er rygning for stort et problem. Op på hesten igen. Lad alt det andet hænge, hvis bare du har kærlighed og minus smøger – i den rækkefølge)

  Mit bidrag til listen over årets fejl: været alt for selvkritisk og fejlfinder-agtig ;-) Mit nytårsforsæt bliver at være vild med det jeg har – inklusiv fejl.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Maja,

   Jeg kan virkelig godt se, at det virker meget vildt, når det står listet op på den måde – men SÅ slemt er det ikke :) Synes jeg er god til at sige fra og sådan.. :)

   Og ja, det der rygning – det skal stoppe. Mål for 2015.

   Lyder som et godt nytårsfortsæt – jeg kender ikke så meget til selvkritik og fejlfinding efterhånden – jeg var der, hvor du er for længe siden – det nytter ikke noget. Du er sej, deal with it! :)

   Ps. Jeg så dig i tv den anden dag og blev så stolt – det handlede om et pakeringshus eller sådan noget – jeg synes bare du var så fucking sej, en der GØR noget.

   Svar
   1. Maja Højgaard

    Tak – det betyder ret meget, for der er meget usynligt arbejde i det der politik. Det kan godt virke mærkeligt at lige præcis et parkeringshus er det pressen dukker op til, men jeg tager det som det kommer.

    Svar
 14. Pingback: 5 seje ting jeg gjorde i 2014.. - you better be fierce

 15. Anne-Sofie

  Jeg har selv fået mig noget af et sovehjerte i 2014, hvilket er ret usædvanligt, da jeg er en person som ellers sprang op af sengen før kl 8 hver weekend førhen! Well det er vel hvad der sker når man bliver single og bearbejder en masse følelser! Men det er nu rart at sove fra kl 24 -10 once in a while ;)

  Svar
 16. Pingback: Perfektion, nej tak. - you better be fierce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *