Karriere: Findes drømmejobbet?

image1 (5)

Jeg startede år 2016 med et helt nyt job. Et rigtig sejt job faktisk. Jeg er blevet ansat som digital projektleder på et større digitalt projekt hos Benjamin Media, der er ejet af Bonnier Publications. To kæmpestore mediehuse har ansat mig og en tidligere kollega til at stå i spidsen for det her projekt. Jeg blev kontaktet for nogle måneder siden, mens jeg sad som Account Manager på bureau – efter et par telefonsamtaler og et par samtaler face-to-face kunne jeg mærke det i maven. Det her ville jeg gerne. Det er et job, jeg på mange måder og helt uden rigtigt at vide det, har arbejdet mig frem mod de sidste mange år. Jeg arbejder der på 3. uge nu og min mavefornemmelse er rigtig god. Det her er et godt sted, især for sådan en som mig. Altså prøv lige at overvej at få blomster første dag (!), der er brunch i kantinen om morgenen (!) og pensionsordning (!!!). Og så er der hele tiden en udtalt feeling af, at the sky is the limit i den her koncern, hvis man er sej. Den følelse er motiverende. Føler mig sgu voksen og heldig. Og egentlig også ret ydmyg omkring det. Jeg vil gerne gøre det godt. Ikke kun for min egen vinding og for resultaterne på mit eget CV. Men også for dem. De er gode for mig. Det motiverer mig at være et sted, hvor min viden og min person bliver værdsat og hvor man oprigtigt tror på, at jeg er den rigtige til at stå for det her. Altså de har virkelig faith in me, kan jeg mærke. Det giver mig også lidt præstationsangst for første gang i mit liv..

Forleden fik hele den her nye job-situation til at tænke – Findes “drømmejobbet” egentlig? For mig gør det ikke. Fordi jeg udvikler mig hele tiden som menneske og jeg lærer hele tiden. Det jeg synes var fedt, da jeg var 21 år, er overhovedet ikke det, jeg synes er fedt nu. De mål og ambitioner jeg har i livet ændrer sig også, jo ældre og mere indsigtsfuld, jeg bliver. Så derfor tror jeg hverken der findes drømmejob, drømmemand eller drømme-situationer. For vores liv og vores behov og vores hjerner ændrer sig hele tiden. Det er derfor, at det nærmest er en kunst for mange at holde gnisten og kærligheden i live i et forhold. Jeg tror det er vigtigt at udvikle sig i retninger sammen, hvis man skal holde.. Tror I ikke?

Er det her så drømmejobbet for mig? Well, lige nu og her, er det her mit ideelle job. Det passer til min faglighed og min person lige nu. Og jeg er glad. Måske er mit drømmejob at være et sted, hvor jeg er motiveret og værdsat for min faglighed og min person? Ikke en specifik stilling som sådan..

Det her er mit 3. “voksenjob” og jeg er stolt af, at jeg som 29-årig sidder i en sådan stilling, sådan et sted. Det betyder at mine efforts, på mine to andre jobs har givet “pote”. Det er fedt at tænke på, at jeg har siddet i jobs, som har været springbræt til noget andet. Jeg har jo ikke den gængse uddannelsesmæssige baggrund, som jeg tidligere har skrevet lidt om her. Hard work and determination, kan man komme langt på..

Hvad tænker I om “drømmejobbet”? Har I et? Fortæl gerne, hvad I laver, hvis I vil.

9 tanker om "Karriere: Findes drømmejobbet?"

 1. Line Frøsig

  Du er så mega sej, Kia!! Tillykke med jobbet :) jeg arbejder som sygeplejeske på en retspsykiatrisk afdeling, som er mit ideelle job lige nu! Super spændende, men også hårdt til tider. Min drøm er at tage specialuddannelsen i psykiatrisk sygepleje om nogle år, så dukker der måske nye jobmuligheder op til den tid :)

  Svar
 2. Stine

  SÅ sejt, Kia. Jeg har fulgt med på bloggen siden den spæde start i 2008-09, og synes virkelig du har gjort det godt. Jeg er færdiguddannet can.jur om knap et år og er meget spændt på hvad der så skal ske. Jeg har mange tanker om hvad jeg gerne vil, men ligesom dig ikke et bestemt drømmejob. Der er jo også forskel på hvor man befinder sig godt som nyuddannet og efter 20 år på arbejdsmarkedet.

  Held og lykke med det hele.

  Kh. Stine

  Svar
 3. Sofie marland

  Jeg har et drømmejob: Sygeplejerske på gynækologisk afdeling/amb på Skejby sygehus med en videreuddannelse i klinisk sexologi. Efter jeg var i klinik der, føler jeg bare, at det er det, jeg er skabt til at lave. Men måske dukker noget andet op hen ad vejen. Man ved aldrig.

  Svar
 4. Julie

  Fuck yeah! Hvor sejt Kia! Man skal være et sted hvor man føler sig udfordret og værdsat. Totalt rigtigt set- mål ændrer sig, og selv hvis man arbejder længe mod ét mål, hva så bagefter? Så lever man jo videre og må finde nye udfordringer.

  Et tip til en debat du kan tage op ( jeg håber ikke den er for “vi unge”-agtig) er prævention. Jeg fik en spiral i sidste uge og hørte fra min læge at en masse unge piger bare starter på p-piller fordi det er det deres veninder er på. Der mangler totalt oplysning om, at der findes andre alternativer, uden hormoner fx, som måske passer bedre til nogens behov. Jeg aner ikke om du har erfaring på området, men det kunne være fedt at få bragt op! Haha et lille tip fra mig

  Svar
 5. M

  For det første: tillykke med jobbet!
  For det andet: jeg giver dig helt ret i det med at et drømmejob ikke nødvendigvis altid vil være ens drømmejob. Det kan bare være rigtig svært at få taget beslutningen om at komme videre, når det man har været så glad for ikke længere 100 % er godt for en længere.
  Jeg arbejder også på et bureau. En skidegod arbejdsplads hvor jeg er blevet udfordret og har givet ting en chance, som jeg ikke troede jeg ville nyde at arbejde med. Nu begynder jeg dog efterhånden at hælde mod at der måske er noget andet, der er bedre for mig og vil gøre mig gladere i min hverdag – jeg har bare slet ikke lyst til at skulle forlade den gode arbejdsplads og mine gode kollegaer.
  Hvordan vidste du at det var tid til at prøve noget nyt? Tog du bare chancen og sprang?

  Svar
 6. Pernille D

  “Et sted, hvor jeg er værdsat for min faglighed og min person” – der slog du hovedet på sømmet. Jeg har selv været på arbejdsmarkedet i 10 (digital kommunikation og marketing) og har siddet i flere stillinger, hvor opgaverne var fede, men følelsen (måske kulturen?) ikke var god. Siden maj har jeg været selvstændig, men jeg skal helst sikker finde en fast ansættelse igen – det skal bare være det rigtige sted, hvor mavefornemmelsen er god og rolig. Det har været – og er – en super god proces for mig, der ellers altid har haft nemt ved at blive meget excited over et nyt job, og dermed overset nogle af de faresignaler, der har været.

  Jeg har så stor respekt for, hvor hårdt det lyder til at du knokler og du har fuldt fortjent at være, hvor du er nu. Girlboss <3

  Svar
 7. Thea

  Jeg er igang med at læse til sygeplejerske og tror helt sikkert det er drømmejobbet for mig. Men sygeplejerske er så mange ting! Jeg er ikke sikker på at jeg skal arbejde på et sygehus, et plejehjem eller de andre typiske steder sygeplejersker arbejder.
  Så måske har jeg kun fundet drømmeuddannelsen men ikke drømmejobbet ;-)

  Svar
 8. Majbritt

  Jeg tror der er et drømmejob for en lige nu og her, men tror det er de færreste hvor det er det samme hele livet. Der er dog stor forskel på folk og hvor meget de og deres job forandre sig.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *