Karriere: Mit CV og tips til din jobsøgning.

Kia CV side 1Kia CV side 2Uhh, det føles altså lidt “farligt” og meget grænseoverskridende at lægge sit CV ud på den her måde. Normalt er CV’et jo kun forbeholdt kommende arbejdsgivere og måske et par tætte venner. Jeg har overstreget mine mest personlige oplysninger, men ellers er det her faktisk det CV, der for cirka 8 måneder siden, skaffede mig mit nuværende job og en hel del samtaler og kopper med kaffe, rundt omkring på spændende arbejdspladser. CV’et ovenfor er næsten et år gammelt og det er derfor ikke opdateret med mit nye job, de arbejdsopgaver/resultater jeg har der og som I kan se, så er min nye blog heller ikke tilføjet. But you get the point.

Lige lidt baggrundshistorie, inden I får mine guldkorn. Jeg besluttede mig i 2014, at min tid var slut på min tidligere arbejdsplads. Det har jeg skrevet meget mere om i dette indlæg, hvis I ikke har læst det. Selvom jeg havde besluttet mig for, jeg skulle videre, så gik jeg ikke bare ind til min chef og sagde op og sagde “fuck det”. På det område er jeg rimelig velovervejet og fornuftig, så i stedet besluttede jeg mig for, der skulle fikses et næsten færdigt (og mega sejt) CV, inden jeg sagde min daværende stilling op + jeg skulle have lagt en plan og lavet “lektier”, således at jeg cirka vidste, i hvilken retning jeg skulle med min kommende jobsøgning. Hvem skulle have mit CV i deres inbox? Hvem i mit netværk kunne jeg trække på? Man kan godt sige, jeg lagde en strategi for mit næste karriere-move og jeg kan altså kun anbefale at tilgå jobsøgning på en lidt mere mekanisk og strategisk måde. It works (for me, that is).

Her et par gode råd fra mig til udarbejdelse af CV og tips til jobsøgning. Husk at dette er mine erfaringer og tanker. Jeg har nok ikke løsningen, for jer i helt modsatte brancher, men jeg håber og tror på, der er mange punkter, som de fleste kan bruge.

   • Overvej hvilken retning du skal i. Dette er vigtigt, da dit CV skal afspejle, hvilken person du er, men i høj grad også hvilken branche du søger i. Det er klart, man nok ikke kan aflevere et CV som mit, hvis man søger job hos Mærsk. Men igen, hvis man søger job hos Mærsk, så skal CV’et jo bare afspejle det i stedet. Jeg havde en ret god fornemmelse af, hvilken retning jeg skulle I og derfor ser mit CV rent layoutmæssigt ud, som det gør. Jeg besluttede mig for, at understrege min social media-profil med et CV, der er sat op som en timeline, som vi kender den fra vores Facebookprofiler. Øverst med lidt info, billeder og selvfølgelig relevante links og så herefter en kronologisk timelime med mine erfaring og resultater – de nyeste og mest relevante øverst.
   • Vær bevidst om dine stærke sider. Min job-profil er lidt “speciel”, fordi jeg ikke er traditionelt uddannet indenfor marketing, sociale medier etc. men jeg har ret meget praktisk erfaring fra Bloggers Delight og i forhold min blog og så har jeg også et “drive” og en erfaring fra mit lille webshop-eventyr, som jeg gerne ville fremhæve.
   • Vær skarp i dit CV, gør det kort og tag kun det vigtigste med. Jeg har arbejdet siden jeg var 13 år gammel, men tænker ikke, min erfaring fra den lokale frisørsalon som hårfejer og kaffebringer eller min tid som Netto-kassedame var vildt interessant for et job på et bureau. Hvis jeg nu søgte job som social media-et-eller-andet hos Netto, så havde jeg selvfølgelig skrevet det på ;) Men I forstår hvad jeg mener, ikke?
   • Vær overdrevet (selv)kritisk, når du skriver dit CV. Ja, man vil jo helst bare gerne fortælle alt om sit arbejdsliv, studietid og privatliv, men altså.. ingen arbejdsgivere har tid eller gider at læse om det. Tag derfor mod kritik fra venner, familie og helst også gerne fra folk, du ikke kender vildt godt personligt. Det tog mig mange uger og cirka en million gennemlæsninger og feedback fra kloge mennesker i mit netværk, før jeg fik “kogt” mit CV ned til det mest essentielle og mest relevante.
   • Fokusér på de resultater, du har lavet. I dit CV skal du skrive hvad du kan og hvad du har opnået. Gå i dybden med det, du er stolt af og læg nogle tal på bordet. Har du skrevet et sejt speciale? Har du lavet frivilligt arbejde? Eller har du hands-on-erfaring fra en lærerig praktikantstilling? Fortæl folk om det. Som man kan se på mit CV, så har jeg valgt at to-dele min stilling hos Bloggers Delight. Jeg arbejdede som projektleder, men havde mange hatte på – i bund og grund havde jeg to overordnede ansvarsområder, hvor jeg skabte hver sine resultater, som derfor godt kunne deles op i to separate dele. Dette giver mit CV et godt flow og en bedre forståelse for, hvad jeg egentlig lavede, samt et god idé om, hvad jeg kan.
   • Brug dine referencer og dine anbefalinger i din beskrivelse “om dig”. Jeg havde diverse udtalelser fra min tidligere chef liggende fra MUS-samtaler og valgte at “citere” det, da jeg skulle beskrive mig selv. Ønsker din kommende arbejdsplads referencer og anbefalinger, så giv dem det, når de spørger efter det. Der er ingen grund til at vedlægge det – igen, ingen læser det. Det er også værd at huske på, at de nok alligevel allerede har googlet dig/facebook’et dig og ringet til din tidligere chef, hvis de virkelig gerne vil.. ;)
   • Fremhæv lige præcis det, der gør dig speciel og viser hvem du er. Som tidligere nævnt, ville jeg gerne fremhæve min lidt specielle social media-profil og mit drive, så jeg skrev selvfølgelig min blog på + mit webshop-projekt på. Jeg synes at de to ting viser, at jeg er initiativrig og brænder for projekter og det vil jeg fx. gerne have min chef ved.
   • Lav dine lektier. Jeg satte mig ned og lavede lister over spændende bureauer, hvor jeg mente, jeg kunne tilbyde dem noget. Jeg fulgte dem alle på Facebook/Twitter for at få en fornemmelse af deres “vibe” og jeg tjekkede selvfølgelig deres hjemmesider for relevante jobopslag løbende.
   • Søg uopfordret. Hvis du har et sejt CV og en god fornemmelse af, hvem du søger hos og hvad du vil, så kan jeg kun anbefale dig at finde mailen på dem, der ansætter og sende dem dit CV med en mail om, hvorfor de skal tjekke dig ud. Længere er den ikke. Hvad er der at miste?
   • Dit CV kan ikke stå alene. Når jeg søgte uopfordret, så lagde jeg med mit CV + en mail med info om, hvorfor jeg sendte mit CV og at jeg var klar på en uforpligtende kaffe anytime. Lidt flabet, ja. Men sådan er jeg lidt i det hele taget. Hvis en arbejdsgiver bliver skræmt væk af det, var det nok alligevel nok ikke et sted for mig i sidste ende. Hvis jeg søgte en reel stilling udfra et jobopslag, så vedlagde jeg et kort “følgebrev” på cirka en halv A4-side, der selvfølgelig var tilpasset den stilling jeg søgte.

Hvad fik jeg ud af min strategiske jobsøgning og ovenstående CV? Jeg fik en hel del meget positive tilkendegivelser og op til flere uforpligtende invitationer til “kaffe og en snak”. Derudover havde jeg flere reelle jobsamtaler og endte altså med at få mit nuværende job hos Mindjumpers. Alt dette på under en måned, alt i mens jeg stadig sad i mit job og ventede på at min opsigelsesfrist udløb. Jeg havde et nyt job, da jeg stoppede ved det gamle. Fredag sagde jeg farvel til gammelt job og mandagen efter sagde jeg hej til nyt job. Utroligt, hvor effektiv man kan blive, når man ved der er en deadline.

Lige nu sidder jeg som Account og Relationship Manager, men startede faktisk i en Content Creator-stilling samme sted i de første par måneder. Min chef, Jonas, var fra første samtale meget lydhør overfor mine ønsker og har i hele processen været meget åben i forhold til at finde ud af hvad jeg er allerbedst til. Jeg søgte faktisk en helt tredje stilling i sin tid, dette var slet ikke noget for mig – det vidste Jonas udemærket godt, men han hev mig altså til samtale alligevel. Faktisk en lidt anderledes og sjov historie også.. Den må I få en anden gang :)

Jeg håber I kunne bruge mine erfaringer omkring CV og jobsøgning. I må endelig spørge og meget gerne tilføje jeres egne erfaringer, så vi kan lære af hinanden! Til jer, der hverken søger job eller skriver CV: Jeg håber, I blev inspireret alligevel. Happy job-hunting til alle.

39 tanker om "Karriere: Mit CV og tips til din jobsøgning."

 1. Rena

  I agree to your experiences and the tips you have for a CV! I took also many effort in my CVs and wrote it in the similar way you recommend. Obviously my work was good so far as I got mostly invitiations for the jobs I wanted :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Svar
 2. Melisa

  Det er et helt vildt godt cv du har og nogle rigtig gode råd du kommer med.. Mange som jeg selv har haft med i overvejelser..
  Men hvordan så med ansøgning? Skriver du ikke sådan en? Eller er det det du skriver i emailen?
  Nu skal jeg selv på barsel, men når den er overstået, vil det være oplagt for mig at hive fat i hvad du skriver her..

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Jo, jeg sendte faktisk bare cirka en halv A4-side i mailen, med mit CV vedhæftet, hvis jeg søgte en opslået stilling :)

   ..Og fedt du kan bruge det!

   Svar
 3. Sabrina

  TAK! fordi du deler med os, det er virkelig god inspiration! Jeg forstår virkelig godt at det må være grænseoverskridende, men det gør det bare endnu mere sejt at du viser det alligevel. Virkelig godt og inspirerende cv du har fået opbygget!
  Hvilket program har du lavet det i? Jeg har faktisk tænkt på noget lignende men er åbenbart en idiot til at få det “designet” ;-)

  Svar
  1. Cecilie

   Publisher kunne være et bud – der tror jeg i hvert fald forholdsvist nemt, at du kan sætte et lignende layout op med tekstbokse og streger :)

   Svar
  2. Kia Forfatter

   Det er fikset i Indesign, så vidt jeg husker. Men tror sagtens du kan få det sat op i nogle gratis programmer, som der bliver foreslået.

   ..Og godt du kan bruge det, det er jeg glad for at høre :)

   Svar
 4. Katrine

  Tak for et inspirerende og modigt indlæg – så sejt, at du deler dit CV! Jeg har netop landet mit første fuldtidsjob – og min erfaring er også, at vejen frem er at være opsøgende og – som du skriver – lidt flabet. Jeg skrev i de mails, jeg sendte ud, at jeg ville ringe dem op x dag efter kl x, både for at de ville tage min henvendelse seriøst og give dem tid til at se lidt på mit CV – men ikke mindst for at “tvinge” mig selv til at gøre det, selvom det er en udfordring for mig. Så: kom ud, ring op og klø på – det er mine råd til jobsøgning!

  Svar
  1. Luna

   Spændende – og motiverende – læsning! Når jeg hører om successer bileder jeg mig ind, at det også kan ske for mig ;) Katrine og Kia: ringer I op FØR i sender noget pr. mail? Jeg er nemlig blevet nervøs for, om det egentlig er spam bare at sende? Men det er klart den måde, jeg tror batter mest. TAK for at tage jobsøgningsemnet op, Kia :)

   Svar
 5. Sabine

  Super fedt indlæg. Der er efterhånden mange guides til hvordan man laver et CV, men noget af det jeg synes der mangler er eksempler på hvordan folk sætter det op. Dette ved jeg godt skal være individuelt men som med alt andet i denne verden så bliver vi ofte inspireret af at se andres måder at gøre ting på, for derefter at gøre det til vores eget. De færreste af os opfinder den dybe tallerken og derfor kan vi jo ligeså godt hjælpe hinanden til at vise os selv på den helt rigtige måde. Jeg sidder pt og fifler med at få mit CV til at spille da jeg ikke har opdateret det siden jeg fik studiejob for 3,5 år siden men nu går der ikke længe før jeg skal ud og søge fuldtidsstillinger, så det må have en overhaling nu. Jeg har stillet det meget op lig dit men føler ikke det spiller helt endnu, da jeg føler word ikke er det bedste værktøj til at gøre det i, men nu engang lige den eneste mulighed jeg føler der lige er… Har du brugt word til dit?

  Svar
  1. Sabine

   En anden ting jeg godt lige kunne tænke mig at spørge om – det er linksene til dine sociale medier? Hvordan har du lavet indsat iconerne og url’erne? :-)

   Svar
  2. Mathilde

   Hej Sabine, jeg har fået det råd at opdatere CV’er løbende – også mens man er i job. Så er sandsynligheden for at få det vigtigeste med større. På samme måde kan det også være en god idé løbende at notere de større projekter, man har været en del af. Det er for eksempel nyttigt hvis man skal have en anbefaling fra (ens afgående) chef og han eller hun spørger efter et udkast – det er nemlig ret almindeligt.

   Svar
  3. Kia Forfatter

   Hej du,

   Mit er fikset i Indesign. Tror ikke Word egner sig til den slags. Men ovenfor er der blevet foreslået et program der hedder publisher. Måske det var noget?

   Svar
 6. Maria

  Noget af det, jeg synes kan være rigtig svært, er at finde ud af, hvilke seje virksomheder, der er ‘derude’? Jeg er overbevist om, at der er mange, men hvad filan hedder de?? Kan du lokkes til at dele din liste over interessante steder, du sendte en ansøgning eller overvejede at gøre det?

  I øvrigt tak for, at du deler dit CV på denne måde. Sejt!

  Kh Maria

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Maria,

   Altså jeg googlede bare – kreative bureauer, mediebureauer, social media bureauer etc etc. Det var et stort arbejde ja, men det hele værd! Kan kun anbefale dig, at bruge et par timer på det.

   Selv tak, godt du kunne bruge mit indlæg.

   Svar
 7. Josefine

  Super inspirerende og rigtig dejligt med et konkret eksempel. Tak for det, og tak fordi du vil dele dit CV med os!
  Jeg bliver pludselig meget nysgerrig vedrørende din stilling som “Account og Relationship Manager” hos Mindjumpers.. Jeg prøvede at søge på det, men uden den store forståelse… Kunne du måske have lyst til at lave et indlæg vedrørende dit job, hvor du beskriver dine arbejdsopgaver, hverdag mv.? :-)

  Nysgerrige, interesserede og varme tanker herfra :-)

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Josefine,

   Jo, skal nok komme ind på min nuværende stilling i et senere indlæg – skal bare lige finde ud af, hvor meget af det, jeg vil dele :)

   Varme tanker tilbage.

   Svar
 8. sasjas.dk

  Dette indlæg kommer til mig som sendt fra himlen! Jeg står selv og skal søge job indenfor samme branche, og har haft svært ved at komme igang, da jeg ved hvor hård branchen er. Jeg er af desuden af den overbevisning at jeg hellere vil sende noget senere afsted eller nå færre antal ansøgninger, fremfor at sende en masse halvhjertet. Jeg har bare manglet de sidste brikker inden jeg fik motivationen kom, og det har netop dine tips og dit CV givet mig.

  Så tusind mange tak for at dele din erfaring råd for usødet! Det er guld værd for mange af os jobsøgende :) Dit indlæg og dine råd er ti gange mere værd end hvad jeg ellers har fundet på nettet ifm “den gode ansøgning”.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Det er jeg virkelig glad for at høre! Dejligt du kan bruge min tips til inspiration. Og ja, man skal bestemt ikke gøre noget halvhjertet – Gå all in.. :)

   Held og lykke med din fortsatte jobsøgning.

   Svar
 9. Lisa

  Hej Kia. Jeg overvejer kandidaten i socialt arbejde til sommer efter et par år som folkeskolelærer – vil du fortælle en nysgerrig sjæl i evig eksistentiel krise, hvorfor du droppede det efter første semester?

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Lisa,

   Jeg tog første semester, fordi jeg var færdiguddannet som lærer som 24-årig og ikke følte at min plads var i folkeskolen på det tidspunkt. Min plan var at fuldføre og arbejde med udsatte unge som familievejleder, et eller andet i den stil – men så kom tilbuddet om Bloggers Delight ind i billedet og jeg sprang til. Det er jeg rigtig glad for at jeg gjorde, for jeg har på mange måder fundet mig til rette i en helt anden branche.

   Men i forhold til selve kandidaten, så synes jeg den var ret fin og meget relevant, i forhold til at arbejde med socialt arbejde. Kan kun anbefale den – altså med det kendskab jeg har til den..

   Håber du finder ud af det.. :)

   Svar
 10. Frederikke

  Kunne simpelthen ikke lade være med at grine over, at der stod hvor mange instagramfølgere du har. :) Ved selvfølgelig ikke om det er relevant i forhold til dit nye job, men det troede jeg alligevel aldrig jeg skulle se :)

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Frederikke,

   Det var super relevant, i forhold til de jobs jeg søgte indenfor sociale medier og jeg oplevede faktisk at det var interessant for dem jeg var til samtaler med – det viser at jeg ved, hvordan man laver indhold der skaber engagement og viser at jeg forbruger mediet personligt og derfor har en dybere forståelse for det. Jeg tror at mange arbejdsgivere sidder med mange CV’er og ansøgere, så når de får en ind, der selv har en “stærk” social profil, så er det måske det der kan gøre forskellen :)

   Svar
 11. Sofie

  Åh, nu er jeg selv meget teknisk og kan programmere mange forskellige sprog, så det skuer mig ganske voldsomt i øjet, at du skriver, at du har fået unik indsigt ved at arbejde SAMMEN med programmører? Altså, jeg ville rive dit CV i stykker for bare den sætning? Det er en kæmpe lussing i ansigtet til dygtige programmører, at du tror at du ved at “sidde ved siden af dem” pludselig er blevet teknisk anlagt? Hvor mange sprog kan du kode? Hvor mange certificeringer har du? Jeg sætter det hele på spidsen for at understrege, at ord som “teknisk anlagt” er ret store at kaste rundt, når folk faktisk vier deres liv til at blive dygtige IT folk. At være god på sociale medier har INTET (!) med at være god til IT at gøre.

  Så ja, bare en lille advarsel til andre måske… altså det er dybt useriøst at bruge den slags ord, hvis du rent faktisk søgte en teknisk stilling :-/ Og nej, at bruge en pc er ikke nok til at det er en teknisk stilling.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Hej Sofie,

   Jeg tror du har misforstået meningen med den sætning i mit CV. Det har rent faktisk givet mig en unik indsigt at arbejde tæt med programmører fx. I mit nuværende arbejde sidder jeg med mange digitale projekter (udvikling af apps, microsites etc.) der kræver at man har en vis viden om, hvordan programører arbejder og fordi jeg netop har den forståelse fra mit tidligere job og generelt forstår “tekniske processer”, så gør det både mit og deres liv lettere. Jeg har på ingen måde sagt at jeg kan arbejde som programmør eller kode – men jeg har forståelse for arbejdet og ved, hvad en programmør skal bruge fra mig for at få et godt projekt.

   Læg mærke til, jeg skriver forståelse og indsigt og på ingen måde skriver at jeg mestrer noget.

   Håber det gav dig en større forståelse for, hvorfor det står sådan i mit CV.

   Svar
 12. stine

  Hej Kia.
  Jeg er i gang med at lave et CV/ansøgning og jeg kunne godt tænke mig at indsætte en URL til min LinkedIn profil, ligesom du har gjordt. MEN hvordan gør du? Jeg kan ikke få sådan et link frem og nu har jeg googlet og spurgt mine nærmeste omkring hvordan man gør det, men jeg kan simpelthen ikke.
  Det eneste jeg kan få frem, er sådan et link her: https://www.linkedin.com/profile/view?id=376114262&trk=nav_responsive_tab_profile

  Mvh Stine :-)

  Svar
  1. stine

   Never mind, jeg fandt ud af det!
   Et andet spørgsmål i stedet: hvordan gemmer du din ID design fil som pdf? :-)

   Stine

   Svar
 13. malene

  Hej Kia,

  Utrolig god inspiration til jobsøgningen. Jeg er meget vild med din font/skrifttype, da den er meget light. Hvilke font/skrifttype har du brugt? :)

  By the way – tak for en fed blog!

  Mvh Malene

  Svar
 14. Maja H

  Hej Kia :)
  Jeg er netop i gang med at skrive et CV og jeg synes jeg kunne huske, at du havde lagt dit ud :-)
  Så vil bare lige sige tak for god inspiration – pisse nice, at du har taget dig tid til at give uddybende gode tips!

  Svar
 15. Pingback: Karriere: Findes drømmejobbet? - you better be fierce

 16. Pingback: Karriere: Mit CV, opdateret. - you better be fierce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *