Karriere: Mit CV, opdateret.

Nogle af mine mest læste indlæg her på domænet, (udover de meget private og personlige indlæg + indlæg om burgere, selvfølgelig, haha) og indlæg, der stadig skaber meget trafik til sitet her, er de indlæg, der omhandler karriere, cv og tips til jobsøgning etc. Det er indlæg, jeg nyder at lave, og i det hele taget et emne, der ligger mig meget på sinde. Det er et sted, hvor jeg har gjort mig, og stadig gør mig, en hel masse erfaringer, som mange i min omgangskreds faktisk nyder godt af og ofte spørger mig om råd til.. #spørgdrfierce, haha..

Derfor vil jeg meget gerne fortsætte, hvor jeg i sin tid slap, nemlig med et karriere-fokus her på bloggen, bare i en opdateret 2017-version. Som tiden går, bliver jo også selv meget klogere på karriere-livet, jobsøgning og CV. Først vil jeg starte med at sige, at for mig betyder “karriere”, ikke nødvendigvis, man skal sigte efter lederstillinger, at vi alle skal arbejde meget og vores arbejde skal være vores identitet. Slet ikke. For mig betyder karriere, at man har en arbejdssituation, der er god for en og at man, uanset hvilke ambitioner, man har, store eller små, og uanset hvilken branche man er i, samler alle sine erfaringer og skaber de bedste rammer for sig selv på arbejdsmarkedet. Det er meget misforstået, at en karriere betyder, man arbejder meget og at man ikke, både kan passe en karriere og have børn og/eller andre interesser, der fylder ligeså meget. Det kan man sagtens i min verden. Nå, det var egentlig bare for at disclaime – de her indlæg er ikke “KUN” for de højtuddannede (det er jeg i øvrigt heller ikke selv), hardcore, business-mennesker, der arbejder 24-7. Slet ikke. Det her er indlæg, for alle med et arbejdsliv og en interesse i det.. :)

For ligesom at skyde det her i gang, vil jeg dele mit opdaterede CV med et par kommentarer til – det er samme skabelon som i 2015, hvor jeg delte det her. Men jeg har siden dengang og frem til nu, haft to jobs, der nu er afsluttede og derfor har jeg opdateret mit CV med erfaringer og nye kompetencer. I øvrigt, og lad det være jeres mind-set, når I læser mine indlæg om karriere og job: Jeg giver råd og deler erfaringer udfra tanken om, at vores karriere og jobs er en dynamisk proces – det samme gælder, når det kommer til at holde det “praktiske” omkring ens karriere i live – og selvom man er i job/sygemeldt/efterudanner sig/freelancer/er på barsel/holder fri/rejser i længere perioder.

Jeg vil på et senere tidspunkt skrive indlæg, der vil komme ind på, hvordan man kan lande jobsamtaler/kaffer og holde sig ajour med sin branche på Linkedin, social media og dets betydning for din karriere, tips til jobsøgning, både når man er i job/uden job/nyuddannede, og så vil jeg give nogle generelle tips og ikke mindst mit syn på, hvordan man skaber de bedste rammer for sig selv på arbejdsmarkedet, uanset branche og uanset om du er selvstændig eller lønmodtager. Håber I vil synes det er spændende at læse om løbende.. :)

Mit seneste CV er herunder. Nogle af jer, kan kende setuppet, men som I kan se, har jeg skrevet mere på det siden 2015 og tweaket lidt i opsætningen (ny skrifttype, anderledes layout, samme skabelon) og især tilføjet nye punkter, såsom nye personlige oplysninger, nyt præcist “skriv” omkring min profil, nyt opdateret billede og især, og vigtigst, har jeg tilføjet nye kompetencer. Det er vigtigt lige at nævne, at mit CV, er en kombination mellem et klassisk CV og en ansøgning. Min erfaring er, at har du et godt CV, så kan du bruge det som ansøgning og vedhæfte et lille skriv om om den stilling du søger i stedet.. Derfor er mit CV rimelig teksttungt og meget personligt. Well, det virker altså.. ;)

..Side 1 af mit CV:

Kia CV Side 1

1. Jeg arbejder med digital marketing/sociale medier, sådan overordnet set, så derfor er det selvfølgelig vigtigt, man first-thing-first, kan finde mig digitalt. Jeg anser mine sociale medier, som værende mindst ligeså vigtige for min karriere, som mit CV og mig in-person. Jeg tror på, at arbejdsgivere (i alle brancher) ønsker at ansætte et HELT menneske og på den måde, ser jeg på min karriere, sådan lidt holistisk. For mig handler det generelt, om at være autentisk og det gælder i alle aspekter af mit liv. I og med, at jeg aldrig ville lægge noget på sociale medier/internettet, som jeg ikke ville kunne stå på mål for in real life, har jeg vitterligt ikke noget at skjule, hvis en kommende arbejdsgiver tjekker min personlige facebook-profil, min professionelle Linkedin eller min instagram. På alle platformene finder man “dele” af mig som person og de er alle med til at fortælle historien om mig. Det er den historie, der udover mine kompetencer og mine erfaringer, skal give folk lyst til at arbejde med mig og ansætte mig i de stillinger, jeg gerne vil have.

2. Humble-brag, som om du aldrig har lavet andet :) Dvs. blær dig med dine resultater, men med et glimt i øjet – vi bor jo i DK, ik? ;) Som I kan se, vælger jeg at indskyde, at jeg bliver nomineret til årets medarbejder hos min tidligere arbejdsgiver. Det er en mindre intern ting, i den virksomhed, jeg har været ansat i senest og virkelig ikke noget seriøst, som kan bruge til noget.. Haha. Men jeg synes, det siger meget, at jeg i en stor virksomhed, er blevet udpeget og nomineret – det betyder jeg bliver lagt mærke til som person og fordi jeg “blærer” mig med at være en “people-person” flere gange i mit CV, så synes jeg det ligesom underbygger disse pointer. Det giver også lidt kant og ironi til et ellers ret teksttungt, meget fagligt CV.

3. Sæt spot på dine stærkeste resultater og dine stærkeste sider og helst de seneste. Jeg vælger en case, pr. job og sætter et par ord på. Disse cases vælger jeg udfra tanken om, at jeg vil vise min bredde og illustrere at det er den slags, jeg foretrækker at arbejde med og selv mener jeg er bedst til.

4. NAME-DROP, men husk at underbygge din namedropping. Jeg hader selv, når folk name-dropper i professionel sammenhæng uden grund. Men på et CV, er det aldrig uden grund, at fortælle hvilke spændende projekter og kunder du har arbejdet med. Bare husk, at når du namedropper, så sæt gerne et par ord på før og efter name-droppingen ;) Der skal være en mening med det. Som I kan se, er jeg ikke bleg for at namedroppe et udvalg af brands og store projekter, jeg har arbejdet på. Det er vigtigt, fordi det i mit tilfælde, viser i hvilken “skala” jeg er vant til at arbejde i og hvor meget jeg potientielt ville kunne klare i en kommende digital stilling.

..Videre til side 2 i mit CV:

Kia Cv side 2, ny

5. Det vigtigste på dit CV er at at fremhæve dine kompetencer. Både overordnet set, altså i overskrifter og tydeliggør gerne hvilke redskaber, du bruger til dette. Jeg har overvejet om mine kompetencer skulle være på side 1, da det er dem, der viser hvad jeg har taget med mig i mine forskellige job – MEN, da mit CV jo “kun” er på 2 sider (som et CV bør være), så vurderer jeg at det der hos en kommende arbejdsgiver vil være frisk i erindringen, når han lægger mit cv fra sig, netop vil være mine kompetencer og de redskaber, jeg bruger. Det er vigtige ting at min kommende chef har top of mind i sit hovede, så derfor er det faktisk afslutningen på mit CV og det synes jeg er en god løsning og en måde, man kan overveje at gøre det på.

6. Jeg har ikke gjort særlig meget ud af min uddannelsesmæssige baggrund. Mest fordi den ikke er super relevant, for det jeg laver nu – dog skal det være der, da jeg mener at afsluttet, ja, any uddannelse, uanset hvilken, altid er et plus og har givet en nogle ressourcer og noget viden. Mange finder det fx. spændende, at jeg har en uddannelse og baggrund som folkeskolelærer og derfor vælger jeg, at skrive kort, om min tid som netop det – igen, er vi ude i det der med det hele, autentiske, menneske, som jeg nævner længere oppe..

7. Klassisk spørgsmål: “Jamen jeg arbejdede jo også på tanken og i netto i mange år som ung-arbejder, det skal da med.. Skal det ikke?” (Det gjorde jeg faktisk! Haha).. Alt efter hvilken branche og hvilken alder du har, men lad os bare sige du er 25+, så er mit svar umiddelbart nej, det skal ikke med! MEN, hvis du ikke har så megen anden erfaring, så kan du bruge det som “fyld” – eller hvis du reelt søger job som butiksassistent. Så er det selvfølgelig relevant. Husk altid at tweake dit CV efter hvilken branche og hvilket job du søger. Og vigtig detalje, jo ældre, du bliver, jo mindre relevant bliver din erfaring på fritidsjobbet, som ungarbejder altså. Der skal du helst have gjort dig nogle andre, lidt mere relevante erfaringer..

8. Generelt er det min erfaring at et godt CV er noget man skal arbejde for. Du kan sætte det nok så flot op, men der er jo indholdet, der betyder noget. Få arbejdet din røv ud af bukserne, i de perioder du kan, så kan du slappe af i andre perioder. OG så vil jeg tilføje at man ikke må sidde med hænderne i skødet og vente på, det helt rigtige lander foran en. Der findes ikke noget der hedder appelsiner i turbanen, når man har en dynamisk karriere. At få et godt arbejdsliv og en god karriere, handler ligeså meget om, at lave nogle nedtur ting i perioder og måske tage job, der ikke er spot-on, men kan være med til at udvikle dig og lede dig i den retning, du ønsker eller ikke ønsker. Når man kigger på mit CV, ser man måske, at jeg haft haft nogle fede jobs og sjove projekter, de sidste mange år, men jeg vil understrege, at jeg har arbejdet for dem og lavet mange nedtur-opgaver i alle mine stillinger. Jeg synes generelt (og her vil mange sikkert være uenige med mig i disse “Svend Binkmann-sig nej-tider”) at man i sit arbejdsliv bør være pro-aktiv og have ja-hatten på 90% af tiden. Det er i bund og grund mit bedste tip: #youbetterworkforit ;)

SÅ! Det var mit CV og mine seneste erfaringer og tanker. Håber I blev inspireret eller i det mindste bare fik stillet jeres nysgerrighed.. Stil endelig spørgsmål, gerne praktiske, men også personlige omkring min karriere, hvis I har lyst eller undrer jer over noget.. Kommentarfeltet er åbent og jeg lover at sidde klar i aften og ikke være for længe om at svare jer! :) I er også velkomne til at sende mig jeres historier eller CV på mail, så kan jeg måske give feedback eller give et godt råd..

25 tanker om "Karriere: Mit CV, opdateret."

 1. Laura

  Jeg glæder mig til at læse dit indlæg! Har tidligere fået rigtig meget ud af at læse om dine erfaringer på området, og det hjalp mig helt sikkert til at lande et skønt studiejob i foråret sidste år, hvor jeg lige nu lærer en hel del og får en masse gode erfaringer :-) I øvrigt – både din adresse og mobilnummer fremgår af dit CV, bare hvis det nu ikke skulle være tilgængeligt for alle os, der læser med :-)

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Fedttt! Godt du kunne bruge det! En simpel google søgning vil afsløre både min adresse og mit telefonnr, så det har jeg klart tænkt over :)

   Svar
 2. Sofie

  Super cool du har lyst til at dele dine erfaringer på en så konkret måde som her :-) Det tager jeg hatten af for.

  Svar
 3. Trine

  Virkelig fedt og inspirerende indlæg! Vil glæde mig til at læse mere om dine tanker om karriere og jobsøgning :) Kom til at tænke på, hvordan dit CV så ud, da du var nyuddannet og ikke havde noget rigtig nice “voksen”-arbejdserfaring, eller konkrete resultater at skrive på? Jeg er snart færdiguddannet og skal finde en måde at skrue et CV sammen på, så det ikke bliver helt fesent. Any tips? Og en anden ting: ville du skrive på dit CV, at du har børn?

  Svar
  1. Mette

   Ligesom Trine kunne jeg også rigtig godt tænke mig at vide, hvad du gjorde/skrev, inden du fik al den erfaring, du har :) Lige nu leder jeg med lys og lygte efter “relevant” studiejob, men jeg synes det er svært, fordi mange søger studerende med erfaring/allerede opnåede resultater..
   Men FEDT at du deler, det er virkelig brugbart og dejligt solidarisk i en ellers (for mig) ret konkurrencepræget tid, hvor jeg svinger lidt mellem enten at have mega gå-på-mod eller være lidt slukøret, fordi jeg hurtigt mister overblikket. Glæder mig til at læse flere indlæg af den slags!

   Svar
  2. Ida

   Hej Trine.
   Jeg tillader mig lige at komme med et indspark. Mht. det med, om du skal nævne, at du har børn: JA! Som Kia også kommer ind på indlægget, så vil en arbejdsgiver gerne ansætte en “hel” person. Og hvis du har børn, må det vel også forventes at være en del af din “hele” person – og måske vække lidt mindre undren, hvis du skulle ske at blive indkaldt til en samtale, hvor arbejdsgiveren så finder ud af, at du har børn.
   Jeg er også nyuddannet, men har ingen børn. Det er meget muligt en forhindring for mig, at jeg er 27 år og i den fødedygtige alder – også selvom ingen vil sige det højt – og ikke har fået børn endnu. For en arbejdsgiver med to præcis ens kandidater med den eneste forskel, at den ene har større sandsynlighed for at gå på barsel inden for kort tid (fordi hun endnu ikke har reproduceret alt det afkom hun nu har tænkt sig), tja, så er det vel ikke svært at gætte sig til, hvem jobbet falder til.
   Held og lykke med jobsøgningen – we got this!
   Kh Ida

   Svar
   1. Kia Forfatter

    I forhold til det med børn, så giver jeg Ida helt ret – Ville skrive det i min profil, ligesom jeg nævner min kæreste og mine interesser generelt, men ville ikke gøre vildt meget ud af det.

    Tror ikke på det gør nogen forskel om du er en kvinde i den fødedygtige alder i forhold til fravalg. Har aldrig hørt om at mine veninder fx skulle være blevet fravalgt i stillinger fordi de ikke har børn eller skal have flere. De fleste arbejdspladser vil gerne have de rette kompetencer og profiler – så tror det er lidt en skrøne at man bliver fravalgt pga. det.. :)

    Svar
  1. Kia Forfatter

   Mange tak, og ja uden tvivl skal jeg nok finde noget andet! :) Jeg har arbejdet lidt freelance og nu taget fri frem til barsel og fødsel i april – også er jeg helt åben til at finde ud af, hvad jeg så skal i 2018, når min barsel slutter. For mig har det vist sig, at være en rigtig god løsning! :)

   Svar
 4. Laura

  Hej Kia! Mega godt og brugbart indlæg.
  Jeg har et studiejob, som egentlig er flere forskellige stillinger i ét. Det er i princippet samme virksomhed, men i forskellige afdelinger, hvor jeg laver nogle meget forskellige ting og nogle gange får opgaver, som ligger udover, hvad jeg egentlig er ansat til, og hvor jeg så får en anden løn fx også. Jeg har rigtig svært ved at vurdere, om jeg skal samle det under ét, eller om jeg skal se det som forskellige stillinger. Har du et godt indspark til det?
  Det lyder lidt forvirrende, og det er det også. Jeg vil nødig forvirre en arbejdsgiver, men jeg vil også gerne vise, at jeg kan nogle forskellige ting.

  Svar
 5. Ace

  Fedt indlæg, det kan bruges! Synes selv det kan være lidt svært når man sådan skal præsentere sig selv, så tak for god inspo :)

  Svar
 6. Cathrine

  Du er så god altså! Det her er virkelig et sympatisk indlæg. Det er så fedt, at du er så hjælpsom i den her jungle.
  Mega god weekend.
  Hilsen en fan ;)

  Svar
 7. Pingback: SKUD FRA HOFTEN UGE 9 - Amy Dyrholm

 8. Kirsteen

  Hej Kia,

  Tusind tak for det her indlæg, det giver mig så meget tiltrængt inspiration! Jeg har siddet og kæmpet lidt med layout, hvilket program har du brugt til at lave CV’et?

  Held og lykke med dit næste karrieremove – efter en dejlig barsel, that is :)

  Kh Kirsteen

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *