“No shame here!”

Jeg har altid elsket Amber Rose. Hun er en ægte bad bitch og jeg elskerrrr bad bitches. Stærke kvinder med attitude og ambitioner, der samtidig er stolte af, hvad de har opnået og hvordan de ser ud. Amber Rose er ikke den traditionelle pæne pige, og det er nok det der tiltaler mig ved hende. For jeg mener: Hvem er det? Jeg er ikke i hvertfald. Jeg bander og svovler og nyder livet (når jeg ikke lige har nedtur på). Nå, men tilbage til Amber Rose. Hun er sgu træt. Hun er træt af at blive slut-shamet i medierne og af samfundet, fordi hun er en kvinde, ja endda en mor, der nyder sin krop og ikke er bange for at vise den frem. Hun er sådan fordi det styrker hende og det gør hende glad. Hun har bl.a. også lavet flere “slut walks” i LA, hvor mantraet er at man som kvinde kan klæde sig “what the f**k you want” og opføre sig ligesom man vil. Det er sgu da sejt. Nu har hun så lavet ovenstående video, hvor hun har haft en lækker aften og om morgenen skal gå den famøse “walk of shame”. Haha, vi kender den alle. Men hvorfor egentlig skamme sig? “Did you have fun last night? YOU GO GIRL.” Det er da sådan man burde tænke. Filmen har virkelig et godt budskab. Jeg elsker den.

Jeg har tidligere her på bloggen været inde på victim-blaming og slut-shaming og vi kan vist alle blive enige om, at det ingen steder hører hjemme. Især ikke i et velfungerende land som Danmark fyldt med frisind. Eller hvad? Jeg hører altså virkelig ofte både kvinder og mænd bevidst/ubevidst slut-shame kvinder, der lever livet på den ene eller anden måde. Vi er nok ikke så frisindede som vi tror. I hvertfald ikke i store forsamlinger og slet ikke i kommentarfelterne på sociale medier. Jeg er ikke en nedturs-agtig-belærende person in general. Jeg har stærke meninger om ting og ofte holder jeg bare mund for den gode stemning. Men jeg kan faktisk komme på flere tilfælde, hvor jeg har siddet med de sejeste mennesker og det er endt med at jeg har siddet for de her voksne mennesker og  pointeret at man måske bare skal lade folk (og her mener jeg både mænd og kvinder) gøre deres ting. Så længe de ikke gør noget ulovligt. Hey, siden hvornår har korte kjoler og vild sex nogensinde været en dårlig ting? Det er da dejligt for alle. Jeg hader at være dén type, men jeg kan simpelthen ikke lade den slags ligge – jeg er nervøs for at det bliver en slags “selvfølgelighed” at vi shamer (ikke kun slut-shamer) folk for at tage valg/fravalg, der er anderledes end “normalen”. Det har vi så også været inde på før – Hvad er egentlig “normalen”? Ja, jeg ved det ikke. Normalen er ofte et ideal. Men idealet er som regel uopnåeligt. Så hvorfor er det “normalen”?

Sidst jeg blev rigtig vred over slut-shaming (på sociale medier) var da min smukkeste veninde, Emilie lagde et super lækkert artsy selfie op på instagram. På billedet kunne man ane at damen har bryster. Ja, hun er en kvinde. Kvinder har bryster. Pludselig kom der kommentarer som “Jamen du er jo mor – det kan man ikke”. Ehm, nu siger jeg bare noget, men JO, GU KAN MAN SÅ! Man kan gøre lige hvad man vil. Nogle mennesker bliver empowered/styrket/bekræftet af den slags selfies, eller at vise deres halv-nøgne krop frem på instagram og andre bliver bekræftet af at folk synes de er vildt sjove (mig f.eks.). Sådan er vi alle forskellige. Jeg tror virkelig vi skal passe på med at blive for tilknappede og forargede. Måske være mere åbne overfor andre.. Jeg ser altså virkelig en tendens, i hvertfald omkring mig. Det gør mig nervøs. Så hey, derfor skal vi alle se Amber Roses video og råbe YOU GO GIRL. Check lige, hvem hun har hygget sig med.. Han kommer til sidst i videoen.. Århhhh <3

Hvad tænker I? Er I selv blevet shamet for et eller andet? Og bliver I lige så provokerede som mig?

6 tanker om "“No shame here!”"

 1. S

  Jeg ved ikke om man kan sige det er at shame andre, men jeg går på et studie, hvor man nemt oplever, hvordan folk ser ned på andre med en lavere uddannelse, og folk med andre ambitioner i livet end en selv. Det er virkelig sygt at folk går så meget op i den slags, og det skaber en rigtig ubehagelig kultur, hvor alle måske i virkeligheden sidder og tænker, at gid vi alle bare accepterede folk lige meget hvad de uddanner sig til eller tjener, men udadtil siger man noget helt andet, fordi der er skabt en kultur, hvor det udelukkende er karriere der skal synes vigtig. Suk, suk, suk!

  Svar
 2. Maria

  Folk skal generelt bare mind their own business.. Men vi mennesker er altid gode til at dømme andre – specielt når det ikke går så godt for os selv.

  Svar
 3. Amalie

  Skide godt indlæg – keep ‘em comin’!
  Alle slags shaming er forkert, men det er desværre noget som mange, måske endda mig selv inklusiv, er kommer til at udgyde. Det er sikkert noget med de fucking flokdyrsnormer…

  Dengang Nikita Klæstrup (C) dukkede op i en flot og nedringet gallakjole var alle slags medier og læsere også ude med riven. But why? Hun så mega fresh ud og derfor blev hun kaldt ‘trunte’, ‘pigebarn’ og blev opfattet som uintelligent. Selv hendes medsøstre og selverklærede feminister fik kaffen galt i halsen og skred til protest, fordi Nikita begik den kæmpe fejl (?) at vise verden, at hun er smoking hot. Og God knows at man kan ikke både være klog og interessant, hvis man også er en babe til gallafest…………..åbenbart!

  Svar
 4. Jeanette Mayland Olsen

  Der er virkelig ingen grund til, at du skal “hade at være den type”, der står op for andre mennesker, når folk begynder at hade, fordi nogen lever livet anderledes end dem selv. Som du også skriver, så er det jo netop alle folks eget valg og det må da være virkelig hårdt at være den, der gør sig til dommer over Gud og hvermand og som skal bruge sit liv og sin energi på at have en mening om, hvorvidt nogens kjole var for kort, om han/hun er promiskuøs, om én har den rette livsstil etc. Så ret da bare din ryg og bliv ved med at sige fra, når samtalen ender i shaming af den ene eller anden art og vær stolt over, at du får sagt fra. Ingen behøver den slags negativitet i deres liv.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *