Noget på sinde #2: Valgkamp 2015.

getoutoflife570

Danmark, what is wrong with you? Valgkamp. Ad. Måske er det fordi jeg er blevet ældre? Måske er det fordi jeg er blevet mere bevidst om, hvilke værdier jeg reelt identificerer mig med? Måske er det fordi jeg virkelig forsøger at se udover mine egne interesser, når jeg sætter mit kryds? Måske er det fordi jeg har set hvor forskellige lag, man kan komme fra pga. min opvækst og senere i mit arbejde i Ishøj? Jeg ved ikke, hvad det er – men ØJ, hvor jeg skammer mig over retorikken overfor alle minoriteter i vores samfund. Flygtninge og arbejdsløse får den hårde tur – hey, kan vi ikke lige sparke bare liiiidt mere på folk, der allerede ligger ned? Lad os da endelig sparke hårdt til dem der ikke svarer igen. Jeg væmmes over medierne og jeg væmmes over politikerne. Jeg væmmes over den stiltiende accept af grim retorik – en retorik næsten alle partier i denne valgkamp tilsyneladende har det helt fint med at slynge ud til højre og venstre. Kan de sove om natten efter at have omtalt medmennesker på den måde? Mon ikke de skammer sig, når “festen” er slut? Jeg ved at jeg skammer mig. Jeg er ked af det her Danmark. Er vi virkelig sådan? Vi er et af verdens rigeste lande. De fleste af os har det mega lækkert. Burde vi ikke hjælpe dem, der ikke har det godt? JO! Folk der er arbejdsløse eller på kontanthjælp er ikke dovne. Alle kan blive ramt af uretfærdigheder i livet som sygdom og skilsmisse. Nogle mennesker vokser ikke op med samme vilkår som du og jeg. Flygtninge kommer ikke for hyggens skyld og for de “dejlige” overførselsindkomster. Lad nu være. Så dumme er vi ikke!

Jeg overvejer for første gang i mit liv at stemme lidt “ekstremt” og “yderligt”. I mine øjne er det meget få kandidater, der taler de svages stemme eller siger fra – Det er ikke er alle har mulighederne for at sige fra og det er ikke alle, der har en stemme i den offentlige debat. Bare fordi der er nogle der råber højt, betyder det ikke de har ret. Social ulighed findes. Folk bliver syge. Folk FLYGTER fra forfærdelige regimer og risikerer livet i en effin’ gummibåd for at overleve.

..HELL, jeg overvejer fandme selv at blive politisk aktiv og gøre et eller andet. Jeg er dybt frustreret og jeg beder jer alle om at slå al kilde-kritik og bull-shit alarm ON, når I følger med i de danske medier og sætter jeres kryds på torsdag. Vi er kloge nok til at se igennem alt det her dumhed, ik? Vi er alle kloge mennesker, der går op i andre mennesker, ik? Please, sig vi er kloge nok..

24 tanker om "Noget på sinde #2: Valgkamp 2015."

 1. Frederikke

  Åh Kia, du siger alt det der rumsterer rundt i mit hoved! Synes efterhånden, at vores politikere er til at få ondt i maven over!
  Og måske er vi ikke kloge nok.. Og det er det der i virkeligheden er skræmmende.

  Svar
 2. Astrid - The Rebel Closet

  Du har så evigt ret! Jeg synes denne valgkamp ikke er gået med andet end mudderkast og grumme ord på de sociale medier og i selve mediebilledet. Jeg væmmes over utrolig mange mennesker – og jeg har set sider af folk, som jeg kender, som jeg ikke vidste eksisterede i de sidste par uger også. Det er næsten uhyggeligt.
  Jeg har droppet at se noget, der har med valgkampen at gøre. Jeg ved, hvad jeg vil stemme og har ikke behov for at høre på den retorik der bliver brugt. Og som bare bliver accepteret som ‘ej, men de skal jo være sådan i en valgkamp’. Skal de det? Det er jeg nu ikke så sikker på.
  TAK fordi du tør sætte ord på det, Kia.

  Svar
 3. Caroline

  Kan umiddelbart se at jeg stemmer noget andet end dig, men det ændrer ikke på at jeg er enig i hvad du siger. Det hele er mudderkastning og SÅ trættende at høre på…

  Svar
 4. Pernille D

  AMEN, Kia!!
  Især den med at se ud over sin egen næse! Som hustru og partner til en virksomhedsejer har vi altid stemt ræææææverødt!
  For vi har det godt og det skal andre også have! Det er de værdier, vi vil give videre til vores datter!

  Svar
 5. Johanne Emilie

  Amen woman!

  Jeg er helt enig Kia. Jeg synes fokuspunkterne har været helt skæve i denne valgkamp. Og desuden så synes jeg ikke kun det er politikerne, jeg synes også det er den danske befolkning der burde tænke sig om en ekstra gang før de taler – jeg synes alt for mange er hoppet med på bølgen om at alle er ens og alle burde kunne klare sig til UG på alle tidspunkter i løbet af sit liv! Og til det må jeg bare sige; bullshit! Jeg er vokset op i hhv. Kgs. Lyngby og og Holte og har faktisk aldrig haft sociale uligheder inde på livet. Men på trods af det, så jeg har da det man kalder forståelse og sympati for andre mennesker og evnen til at se tingene fra andre sider end bare de vilkår jeg selv er blevet givet og har. Og det synes jeg saftsuseme der er mange der glemmer! Både plandt politikere og i befolkningen.

  Jeg har aldrig overvejet at stemme på andet end blandt blå blok – men i år er jeg virkelig på bar bund. Jeg synes det hele emmer af “mig, mig, mig” – har alle glemt at vi er blandt de heldigste mennesker på jorden fordi vi er født i Danmark og ikke i Somalia eller Syrien. Altså jeg mener bare; Jesus f**** christ manner.

  Det blev verdens længste smøre, men jeg blev simpelthen nødt til at kommentere dit indlæg for det er tanker jeg også har gået med! Og så god afsteming på torsdag – jeg håber du finder en kandidat/parti du kan forlige dig med :)

  Svar
 6. Katinka Frederikkes blog

  Åh, jeg elsker dig Kia :)
  Amen! Bliver så ked af at tænke på, hvor mange der måske tror på snakken om at arbejdsløse er dovne og at flygtninge og udlændinge er et fedt og et bundt nassere alle sammen.
  Lad os nu hjælpe dem der ikke har mulighed for at hjælpe dem selv!

  Hvis vi får skattelettelser i toppen, og derfor har 1000 kroner mere om måneden herhjemme, så bliver de penge brugt på hygge og måske lidt ekstra nyt tøj. Hvordan skal jeg så kunne kigge mig selv i øjnene, hvis børnefamilier mister en del af deres ydelser og pludselig ikke længere har råd til at spise nogenlunde anstændig mad? Eller endnu værre, ryger ud af deres hjem.?? Det er netop børnefamilier der får de højeste ydelser, så det ER dem vi rammer hvis vi sætter et lavere max. Og hvis flygtninge kommer hertil, med rygsækken fuld af traumer og sorg, og vi så ikke er villige til at hjælpe og ovenikøbet beskylder dem for at komme for pengene? Så har jeg mistet respekten for dk.

  Svar
 7. Katja

  Åh Kia, tak, tak, tak for at sætte ord på dette! Jeg får så ondt i maven af t høre på uvidende folks tåbelige udtalelser, for fanden – folk må da kigge ud over egen næsetip! Jeg brækker mig hver gang jeg hører ting som ‘hvad med at vi hjælper folk i Danmark før alle mulige andre’ hold nu for pokker op, vi har det GODT, FANTASTISK i Danmark! Stop, stop, stop – folk flygter fra krig, død og ødelæggelse! VÅGN OP, og HJÆLP!
  Er desuden også helt enig i retorikken omkring arbejdsløse, blot fordi der findes et par procent-dele ‘dovne-roberter’ så er der altså ingen der synes at det er toppen at være arbejdsløs og afhængig af andre. Jeg tror sgu det er ‘ligemeget’ hvor meget og hvor høj den økonomiske hjælp er til arbejdsløse, jeg tror det der virkelig batter noget er hvordan den resterende befolkning ser på arbejdsløse, lad nu for pokker være med at se dem som udskud og at udskrive dem fra samfundet!!

  Svar
 8. Rose

  Hørt! Jeg stod den anden dag og ventede på en bus midt på Nørrebro sammen med tre muslimske kvinder. De stod sammen og både snakkede og grinede, lige indtil bussen dukkede op med Socialdemokraternes plakat; “Stramme asylregler og flere krav til indvandrere” – da stoppede den glade stemning. Det samme gjorde den hos mig, øv hvor blev jeg flov!

  Tak for dit indlæg – det er meget tiltrængt midt i en valgkamp, hvor partierne (og alt for mange danskere generelt) kæmper for at føre den strammest mulige indvandrerpolitik.
  Danmark bør være et stort nok land, til at vise overskud og tage ansvar overfor mennesker, der er langt fra lige så heldigt stillede som vi. Basta! :-)

  Svar
 9. Marianne Luna

  Jeg har det på helt samme måde, og det kommer mit kryds i den grad til at bære præg af. At omtale sine medmennesker på så grimme måder, er på ingen måde i orden.

  Svar
 10. Maria

  Jeg tror absolut at vi stemmer på to vidt forskellige partier, men jeg er da enig med dig I at jeg er træt af at høre nogle politikere skændes i stedet for at komme med noget brugbart politik.

  Svar
 11. Astrid

  Preach, woman! Det er fedt at du gør noget ud af det her sindssygt vigtige emne. Jeg har til stadighed ikke hørt et eneste argument fra nogen af de desværre utallige flygtningefjendske partier vi har, der har været i nærheden af at overbevise mig om det rigtige i at lukke grænserne for en af de største flygtningestrømme siden 2. verdenskrig eller i et mere nationalt perspektiv tage penge fra børnefamilier i bunden af samfundet og give erhvervslivet og overklassen skattelettelser. Troede der var langt større enighed i befolkningen om de værdier, jeg anser som særlige ved Danmark. Det viser det nuværende politiske billede, at der tydeligvis ikke er. Sejt indlæg. Rød front!

  Svar
 12. Natalie

  Åh, jeg synes valgkampen har været grum i år. Værre end i de forrige år. Det tror jeg næsten at det fleste kan være enige i hvad enten man er rød eller blå.
  Jeg kan egentlig godt forstå at det er vigtigt at diskutere flygtningetilstrømningen og dagpenge, da det begge er store økonomiske udfordringer for Danmark, men tonen det er gjort i har været slem, og nedladende – og så forstår jeg virkelig ikke hvorfor at man ikke diskuterer mere vækst?! For det er jo job som skal til, for at sørge for at færre kommer på dagpenge, og flere i job. Og så er jeg også af den overbevisning at vi altså ikke kan bruge penge på velfærd hele tiden, hvis vi ikke har dem – så det handler jo om at få mere vækst, og derved flere penge til velfærd… Nå men sidespring! Torsdag er det slut – og så kan man da håbe at valget bliver mere sobert i 2019 ;)

  Svar
 13. Clara

  DEJLIGT INDLÆG! Jeg kunne ikke være mere enig. Det er simpelthen blevet en pinlig affære, som kun handler om at promovere sig selv og nedgøre både modpolen og udsatte befolkningsgrupper. Det er virkelig uanstændigt, at de mennsker, som skal lede landet, taler så grimt om befolkningen. Og jeg er også helt enig i, at vi er blevet alt for kyniske – ALLE kan komme ud for uretfærdighed og ulykker, og derfor er vi nødt til at tage hånd om dem og hjælpe til, hvor vi kan. Jeg kan ikke forstå, at vi bliver ved med at diskutere og finde eksempler på, hvor dovne arbejdsløse er, og hvor dumme/uintegrerede indvandrere er, da størstedele GERNE vil have et job og gøre nytte i samfundet – det gør mig simpelthen så harm, at folk taler sådan om andre mennesker af kød og blod, som har følelser ligesom du og jeg. Desuden er der altid klaphatte i alle befolkningsgrupper, men man skal tage udgangspunkt i majoriteten, som ønsker at blive en del af samfundet.
  Personligt har jeg allerede brevstemt, da det både er hammer nemt, og fordi jeg er i gang med en flytning, der gør det lidt besværligt, og jeg har altid stemt rødt, og det har jeg stadig gjort, og for mig var et af de eneste oprigtige og ikke-mudderkastende partier Alternativet, som, jeg personligt selv synes, har opført sig ordentligt gennem hele valgkampen, hvorfor de har fået min stemme. Jeg krydser fingre for en rød regering, som vil tage hånd om de svage, ellers er jeg bange for, at det Danmark, jeg kender og elsker, forsvinder.

  Svar
 14. Sarah

  Er rent faktisk meget uenig med dig Kia. Er helt enig i, at retorikken under denne valgkamp har været noget nær grusom. Men jeg mener, at størstedelen af “skylden” ligger på den røde bloks skulder. De har længe før valgkampen overhovedet var igang angrebet LLR. De har været personlige, upolitiske og beskidte i deres måde at føre valgkamp på. Den røde blok, og især HTS har snakket alt for meget om Venstre og resten af blå bloks politik, i stedet for at fokusere på hvad hun vil. Den politik hun har fremført, har været løgn og latin, og hun gentager sidste valgkamp med alt for mange løfter hun ikke kan holde.

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Og det gælder ikke den anden vej? Jeg synes at næsten alle partier har opført sig så grimt.

   Svar
   1. Astrid

    Det er jeg helt enig med dig i, Kia. Især midterpartierne har været slemme i denne valgkamp. Men for helved da både Socialdemokraterne og Venstre. Sidstnævnte parti havde kæmpe bannere, hvor der står “nu lyver de igen”. Super politisk og super fokuseret på egen politik, eller hvad Sarah? ALLE partierne kommer med ting, de ikke kan gennemføre, og alle de potentielle regeringspartier lover alt muligt de aldrig får gennemført. Det er altså ikke særligt Socialdemokraterne, der gør det. Venstre, DF, Konservative, Alternativet, Enhedslisten. Det gør alle partierne altså..

    Svar
 15. Ida T

  Amen, og halle-fucking-luja!

  Jeg er rystet i min grundvold over denne her valgkamp. Jeg føler mig magtesløs og jeg er dybt og inderligt ulykkelig. Uanset hvordan jeg sætter mit kryds, vil de næste 4 år blive fyldt med diktatur, reformer, større social ulighed, diskriminering, intolerance og et snæversyn på verden. Hvad blev der af fællesskabet, kærligheden, medmenneskeligheden, næstekærligheden og forståelsen af, at de store hjælper de små?
  Johanne/ Ø er de eneste der har sagt noget som helst jeg som Dansker kan stå inde for. Og jeg forstår vitterligt ikke, hvordan man som medborger i et ‘demokratisk velfærdsorienteret’ land kan få sig selv til at stemme på andet.

  Svar
 16. Amalie

  HØRT! Jeg er trist og frustreret over tonen og valgresultatet. Det kommer ikke til at betyde er stort tab for en hvid middelklasse kvinde som mig, men for fællesskabet. For mine medmennesker, der er svage, syge eller flygtninge bliver det her katastrofalt!
  Farvel til næstekærlighed, solidaritet, forskellighed og fikserrum!

  Svar
 17. lærke

  Jeg har også ondt i hjertet over både valgkamp og resultat. Jeg vil gøre mit bedste for at vise mine holdninger, min solidaritet og min medfølelse de næste 4 år.

  Svar
 18. Anne

  Word! Og det valg gik så helt ad helvede til, nu må i gang med at vise at vi er mange, der vil et andet slags samfund. Det nye sort skal blive medmenneskelighed, solidaritet og rummelighed

  Svar
 19. anonym

  Egentlig meget enig. Men jeg bliver også bare træt af al den her indignation. For så gør da noget… i stedet for at skrive vrede blogindlæg (eller opdateringer på Facebook (som mange gør)).
  Meld dig ind i et parti. Kæmp for det bedre. Gør en forskel.

  Der er gået så meget “kom lad os brokke os” i den her valgkamp og valgresultat.
  Jeg kender alt virkelig mange, der brokker sig og er vrede. Men jeg kender få (kan tælles på én hånd) der er politiske aktive / medlem af et parti.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *