The curse of the resting bitch face:

Skærmbillede 2014-11-16 kl. 21.21.21

“Men hvorfor ser du så sur uddd? SMIL!”. “Er du ok?”, “Keder du dig?!”

Neeeeej, det er bare mit ansigt, når jeg slapper af.. Haha. Kender I udtrykket “resting bitch face”? Jeg har det i høj grad. Det samme har min søster i øvrigt, så det må ligge til familien. Når jeg slapper af eller koncentrerer mig, så ser jeg bare sur og trist ud – og folk lægger mærke til det. Det er virkelig en forbandelse! Kan føle mig helt glad og lykkelig indeni, men stadig blive spurgt om jeg har det ok. På en måde, er jeg glad for mit resting bitch face. Det er som om, det sparer mig for en masse bull-shit her i livet – ingen irriterende facere stopper mig på gaden, der er ikke særlig mange der går ind i mig eller turister der spørger om vej og baristaen på Baresso er altid ekstra sød ved mig, fordi han forsøger at “muntre mig lidt op”.. Hahah. Nogle ville måske sige, at jeg burde gøre mig lidt umage, for ikke at se sur ud til dagligt, men altså det ville jo også bare være fake? Jeg smiler da, når folk smiler til mig. Jeg er sød, når man kender mig! Måske er det vel egentlig den bedste bull-shit alarm, man som kvinde kan få? Resting bitch face = Ingen pis! Hvad siger I? Nogle af jer, der er i samme båd?

..Og hey, hvor flabet er det lige at bede en anden person om at smile? Stop med det, tak :)

53 tanker om "The curse of the resting bitch face:"

 1. S

  Årrrrh, jeg kender det ALT for godt. Folk tror altid jeg er en “snob”, som man kaldte det, da jeg var lille. HOLD NU OP. Jeg er nok en kende reserveret, men jeg er altså ikke sur hele tiden. ARGGHH, er så træt af, især at høre fra det modsatte køn: “Hvorfor ser du så suuuur ud?” – Altså, jeg var ikke sur, men det er da lige før, jeg bliver det nu. Lad mig slappe af i ansigtet, tak!

  Svar
 2. Rikke

  Kender det så godt.
  “Ej okay… Du ser godt nok sur ud i dag.. Hvorfor det??”
  Øh, fordi jeg ikke gider have spasmer i mine ansigtsmuskler af at gå og smile hele tiden.
  Jeg ser åbenbart også meget sur og bestemt ud, når jeg bare slapper af i mit ansigt.
  Derfor tror folk altid, at jeg er en mega kælling og snobbet, når de møder mig første gang. I og med at jeg også er lidt stille når man ikke kender mig ;)
  Jeg er dog en ret glad og humoristisk type ;)

  Svar
 3. Sofie

  Det der med at bede om at smile? Det er SÅ provokerende. Jeg havde en senior manager, der til en middag sagde, at jeg havde sådan et smukt smil og burde bruge det mere. Ahhh what the fuck?! Jeg sagde direkte, at det var vanvittigt fornærmende og spurgte ham, om han nogensinde havde sagt det til en mandlig kollega? Nej, det havde han nu ikke. Endte med at han kom med en dybfølt undskyldning og sagde, at han aldrig havde tænkt over, at det var pænt presset at bede en kvinde om at smile. Haha, så blev det sat på plads! Men bedre at ry på kontoret som en tough kvinde end en lille vatnisset tøs :-P

  Svar
 4. Charlotte

  Hahaha det udtryk har jeg aldrig hørt før, men fedt! Jeg har det på lidt samme måde, og det er SÅ flabet, når folk kommer med den der smilkommentar! På et tidspunkt fik jeg den flere gange dagligt af min kollega. Det er jo ikke fordi jeg ikke er glad. Jeg har det bare fint og afslappet. Og hvem siger, at man altid skal smile!

  Svar
 5. Amalie

  HAHA, det er så sandt! Jeg har også resting bitch face, dog ikke så meget at jeg kan slippe fra turister og facere (pis)! Til gengæld er jeg nødt til at VOLD smile når jeg er sammen med nye mennesker, fordi jeg ellers virker ‘afvisende’ eller ‘kold’. Var til fødselsdag hos nogle venner i lørdags og har nærmest stadig ondt i kæbepartiet…

  Svar
  1. Kia Forfatter

   Ja, det er ulempen, hvis man er opmærksom på sit bitchface, så vil man nogle gange gerne undgå det.. Føler med dine ømme kæber ;)

   Svar
 6. Anna

  Jeg bliver altid trigget når folk synes de lige skal nævne, at “ej hvor ser du træt ud i dag”, som jo bare en en dårligt forklædt måde at fortælle folk, at de ligner lort. Helt ærligt, hold nu op med det, hvad fanden forventer de at man skal svare? Jeg bliver især irriteret, når folk siger det, når jeg faktisk selv synes jeg har sovet fint og ikke føler mig træt, og jeg så – for ikke at udstille deres dårlige manerer – lyver og ævler lidt om at have sovet dårligt. Bare stop det.

  /A

  Svar
 7. Signe Lucie

  Hæhæhæ, det har jeg SÅ meget selv! Og det fede er, at jeg ellers sjælendent er sur og faktisk har let til smil og grin, men ligner altså en hønserøv når jeg relaxer

  Svar
 8. Maja Højgaard

  Kan man tale om det modsatte? Resting smiley face? I så fald har jeg det og fuldstændig som du beskriver det betyder det at jeg løber spidsrod mellem facere, hvis jeg nærmer mig Strøget i København (hvilket af samme årsag er så sjældent som muligt). I stedet for smile-kommentaren får jeg friske-kommentaren: “næææh hvor ser du frisk ud!” Eller “Det var da irriterende så frisk du ser ud”. Og så tænker I nok at det er da ikke så slemt, men det er det, for som mor til en etårig er jeg sjældent frisk og vil gerne have liv til ikke at være det. Og den sidste udgave, hvor min tilsyneladende friskhed åbenbart er til gene for andre er helt uforvarende.

  Det betyder også jeg ser safe ud. Hvis jeg begår den mindste uregelmæssighed står der altid en ældre medborger klar med en dom. Jeg ligner ikke en der slår igen og derfor får jeg hyppigt skældud hvis jeg f.x. krydser et fortorv på cykel elller lignende.

  Det gode er selvfølgelig at folk også hurtigere er flink imod mig, fordi jeg ser flink ud. Folk holder elevator-døren og giver mig en hånd med barnevognen.

  Jeg ville ikke bytte, men jeg kunne lige se at alle dine fordele ved resting bitch face oplever jeg også som ulemper.

  Det er i øvrigt helt sikkert en køns-ting. Der er så vidt jeg har oplevet ikke nogle mænd der får at vide de skal smile noget mere. Kvinder forventes at være “pæne” og hvis vi ikke er det har omverdenen ret til at kommentere, så vi kan få bragt det i orden.

  Svar
 9. Louise

  jeg kender det godt. Jeg bliver også altid spurgt, om jeg er om jeg er ok eller er ked af det. Det falder mig bare slet ikke naturligt at smile hele tiden. Efter jeg har fået barn og nogle gange er med på en lille film med hende, har jeg også fundet ud af, at jeg har en utroligt skrap stemme. Mega træls for gider ikke opfattes som en sur skrap mor, men det er sgu svært at ændre.

  Svar
 10. Kathrine

  Loool, spot on.
  …og hvor flabet er det, når folk siger, du ser træt ud?!? Wtf?! Som regel svarer jeg noget i retningen med; Nåhmen, det er jeg sådan set ikke. Om så jeg var, så lad lige mig starte på sådan noget shit, inden du gør.
  Hehe, nå summasumarum, jeg er enig :-)

  Svar
 11. Laura

  seriøst TAK!!!
  Det er ikke så længe siden, at jeg havde en på nakken med “smil!! Du ser altid så sur ud” og jeg syntes det var så provokerende. Jeg er en person som smiler når jeg smiler og ikke konstant. Hvem gør også det? Det må være mega anstrengende. I hvert fald så når jeg er alvorlig eller bare slapper af med mig selv, så smiler jeg ikke. Det endte med at jeg troede der var noget galt med mig fordi han kommenterede det hos mig. Når jeg så kiggede rundt smilte andre ikke mere end mig.
  Jeg sagde så at der nok var en grund til jeg ikke smilte :) men forstår ikke at man skal komme med en årsag. Dit indlæg sætter bare ord på hvordan jeg præcist har det med det! Virkelig tak <3 du reddet min dag!! :)

  Svar
 12. Matilde

  Story of my life… Og parret med en skarp stemme og en lidt kontant måde at formulere sig på, gør det at folk ofte misforstår mig ved første møde og tror jeg er snobbet og en bitch. Det er lidt pres i situationer hvor man er afhængig af at gøre et godt førstehåndsindtryk. I situationer, som f.eks. studiestart, nyt job osv., plejer jeg faktisk at være opmærksom på det det første stykke tid. Er altid helt træt efter sådanne perioder. Men ellers har jeg det som dig. Sådan ser jeg ud, og jeg synes egentlig ikke at jeg behøver anstrenge mig gøre noget ved det.

  Jeg har en veninde (fra militæret) der også har “resting bitch face” og vores sergent spurgte hende en dag hvorfor hun altid havde bæfjæs på og så så sur ud. Hun svarede “sådan ser jeg bare ud hr. sergent”, hvilket er en forholdsvis flabet formulering til en overordnet i militæret. Men det var jo også et flabet spørgsmål og det fik ham i det mindste til at grine :)

  Svar
 13. Emily Salomon

  Jeg tilslutter mig Maja. Er omvandrende golden retriever-type, der åbenbart ikke kan se sur ud… Men det kommer der jo også noget godt ud af ikke Kirsten ;) Croissanter og sådan ;)

  Svar
 14. signe

  Når man (som jeg) er særligt sensitiv tager man generelt enormt lang tid om at lukke folk rigtigt ind i éns liv – jeg har svært ved at rumme alt for meget overfladisk snik-snak. Så nyder jeg hellere lidt stilhed! Jeg er derfor ofte en kende reserveret i starten, og er ofte blevet misforstået som værende “genert” eller “snobbet”. Det er den værste følelse at blive misforstået og sat i bås på den måde!

  Svar
  1. Christine

   Signe, jeg har det på nøjagtigt samme måde. Jeg skal også lige se folk an, før jeg rigtigt åbner op, og inden det sker, så har lagt de fleste allerede sat mig i bås som hende den generte. Det er faktisk lidt rart at høre, at andre har det ligesom mig :-)

   Svar
 15. Mathilde

  Jeg ser altså også grundlæggende ok flink ud, men når jeg koncentrerer mig, så ser jeg åbenbart sur ud – det er i hvert fald hvad jeg kan udlede fra mine velmenende kollegaer, der spørger om “jeg er ok”, når de går forbi mit kontor. Derfor er jeg begyndt at rynke panden endnu mere, for li’som at understrege at, jeg koncentrerer mig. Det virker så dumt, nu hvor jeg tænker over det..

  Svar
 16. Anna-Nathalie

  Ååååh my God! Kender det! Og ja, det er pænt provokerende når folk beder en om at smile. Fair nok hvis man er på arbejde og skal være imødekommende, men i civil, please, leave me alone! Og det er så meget rigtig; resting bitch face= no bull shit. Det er det man skal gå efter :D

  Svar
 17. T

  Nøøøj, hvor er jeg enig!
  Har fået de kommentarer tusind gange.. Og man får sgu lidt lyst til at hamre folk en, når de kommer med dem. Hvis folk siger jeg ser træt ud, svarer jeg konsekvent “tak for komplimentet”.
  Det kan godt være at jeg ikke er et omvandrende smil, men det betyder ikke at jeg er sur. Når jeg så smiler, er det til gengæld 100% ægte. Jeg bryder mig ikke om at være fake, så jeg bliver ved at være som jeg er ;)
  Tak for endnu et godt indlæg. ELSKER din nye blog!

  Svar
 18. Anne Mette

  Jeg er ikke klar over, hvordan mit fjæs ser ud, når jeg bare går rundt og passer mig selv, men jeg er lidt en tosse-magnet. Der er aaaaltid fremmede mennesker, der skal snakke til mig, selvom jeg på ingen måde inviterer til det. Faktisk siger de fleste af mine venner, at jeg var ret utilnærmelig før de lærte mig at kende, så jeg forstår ikke helt, hvad der foregår..

  Svar
 19. Line Bork

  Jeg får KONSTANT den kommentar med på vejen. Specielt om morgenen.. Schlap af. Jeg ser sådan her ud og ja, det her er min udtryksform – og jeg kan være himmelglad indeni og stadig se sur ud. Og ja, det bliver kun endnu værre af, at få smidt en “SÅ SMIL DOG!” i face.. :-D

  Svar
 20. Julie

  Jeg har lidt af begge dele, totalt skizo. Har hele mit liv blevet spurgt om hvordan jeg altid kan være glad, og jeg har aldrig haft svært ved at møde nye mennesker fordi folk bare bliver glade og afslappede når de ser jeg smiler ( hvilket ikke er med vilje). Har flere gange oplevet af fyre har troet at jeg var interesseret fordi jeg smilte så meget, og det har været lidt fail, når det er noget jeg ikke kan styre. På den anden side har jeg også haft en periode hvor folk har spurgt mig om jeg er okay og hvorfor jeg er så sur – det er vildt mærkeligt når man er helt standard og chill indeni

  Svar
 21. Julie

  Ps. Så dig engang til et event for et par år siden hvor jeg ikke turde gå hen til dig fordi du virkede så zeriouz og havde “bitch-face”, men nu ved jeg at det bare er sådan du ser ud ;-)

  Svar
 22. Signe

  Mit ‘resting bitch face’ er et dræberblik – mine øjne er som knive, der skærer direkte gennem sjælen. Meget praktisk, hvis man vil holde folk på afstand, men jeg er nu meget sød :)

  Svar
 23. Katrine

  Ååååååh ja. Ikke nok med, at jeg bare ser sur ud, så har jeg også en mega dårlig vane med at hæve det ene øjenbryn (så meget vane, at jeg slet slet ikke bemærker, at jeg gør det længere…), og så synes folk, at jeg ser så bitchy og arrogant ud – og det gør jeg jo egentlig også, men jeg kan ikke gøre for det! I’m sorry, it’s my face.

  Svar
 24. Camilla

  Jeg kender det SÅ godt! Jeg ser også bare så sur ud, når jeg slapper af eller er koncentreret, og det er altså ret trælst, for folk forstår det bare ikke ;)

  Svar
 25. Julie

  The curse of being me! Og alle andre, åbenbart. Hold nu kæft hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste der ser mut ud ind imellem! Jeg overvejer ofte at påføre mig et permanent skilt, hvor der skal stå: “Jeg griner indvendigt”, for det gør jeg ofte. Griner altså. Indvendigt.
  Men seriøst. Det føles bare ikke naturligt. Hvis jeg smiler hele tiden så ser jeg 1. lalleglad ud, 2. akavet glad ud. Og hvem har ærligt talt lyst til, at jeg skal påføre mig det akavede stive smil, som fx klistres på når jeg er til arrangementer i min enorme svigerfamilie, hvor jeg kan navnene på 3 ud af 40 personer. Det er ikke et godt smil…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *