Ydmyghed klæder alle.

tumblr_ni4vrrTigV1smv1p3o1_500

Jeg har en indrømmelse. Nogle gange så HADER jeg blogs og bloggere og alt hvad det står for. Nogle gange, så har jeg hadet “blogger-Kia” mere end noget andet. Jeg er lige inde i sådan en periode for tiden. Der er meget anerkendelse fra læsere og det er næsten som om man feeder på det. Altså at det er derfor man blogger. Tror ikke det er sundt og tror det har kæmpe indflydelse på, hvordan man fremstiller sig selv som blogger. Jeg kan godt nogle gange blive irriteret på mig selv og blive nervøs for, hvordan jeg fremstiller mig selv. Jeg er på en måde en slags voksen med et voksen-job, jeg er ambitiøs omkring min fremtid og skal i øvrigt se rigtig mange mennesker i øjnene – oftest lige efter, jeg har ytret mig på bloggen eller andre sociale medier. Nogle gange kan jeg godt være nervøs for, at min trang til at ytre mig og at de emner jeg berør herinde, får mig til at fremstå sådan en lidt politisk korrekt, stolt, bestemmer-type, der rigtig tror at hun har de rigtige meninger og gør de rigtige ting og søger konstant anerkendelse. For sådan vil jeg ikke fremstå. Jeg vil gerne fremstå åben, ydmyg, måske lidt sjov i det og måske sådan lidt frem-i-skoen-type (men ikke på den irriterende måde!). For det er sådan jeg ser mig selv. Men jeg vil ikke roses for at være mig selv. Forstår I, hvad jeg mener?

Det slog mig bare forleden, da jeg scrollede igennem et par blogs og de dertilhørende kommentarfelter. Altså at mange bloggere bliver rost for at være.. ja, søde og flotte og sjove (og det er de virkelig også), men jeg føler måske man fremstiller sig selv sådan “perfekt” med vilje. Måske for bekræftelsen. Altså jeg er jo ikke bedre selv. Overhovedet. Prøver ikke at pudse glorien. Når man lige scroller ned her på bloggen og måske tjekker min instagram, hvor der ved GUD GRØD, ligger et selfie (ligner altså ikke mig at tage selfies, men havde bare lidt optur over mig selv i lørdags) øverst i mit feed, så virker jeg ikke særlig ydmyg, tror jeg. Det gør bloggere bare generelt ikke. Det lægger mediet ligesom ikke op til. Det slog mig bare og det er noget jeg har tænkt på de sidste par dage – At oprigtig ydmyghed klæder alle. Ikke den der falske taknemmelighed. Bare ægte ydmyghed, omkring sine priviligerer her i livet også selvom man har arbejdet for det. Tror bare det ville klæde mange at erkende det. Det er vel det jeg prøver nu med det her indlæg. Hmmm..  Ja, det var bare det jeg havde på hjerte i dag. Måske giver det ikke mening for jer. Men ja, lidt tankespind herfra. Og hey, Beyoncé er den eneste der ikke behøver være ydmyg.. Men det er hun. Det synes jeg i øvrigt er meget tankevækkende..

Ps. Jeg har delt et lækkert link på facebook-gruppen, hvis du ikke magter ovenstående mærkelige sang-fra-de-varme-lande, men bare gerne vil se på nogle lækre mænd.

14 tanker om "Ydmyghed klæder alle."

 1. Anette

  Hørt! :-) Jeg er meget enig i dine betragtninger, og ærgerlig over udviklingen går i den retning. For meget “reality show” og for lidt indhold. Eller også er jeg bare blevet ældre… Måske for gammel?! ;-)

  Svar
 2. Henriette // Blondinemor.dk

  Den har jeg aldrig tænkt over… Men når man har en blog, så må man vel synes man selv er relativt fornuftigt at høre på ;) Siden man mener andre skal høre hvad man har på hjerte. Derfor kan man nu stadig være ydmyg. Der hvor det går galt er hvis man begynder at over rule andre, og som du skriver gøre sig til dommer. Det har jeg nu aldrig oplevet hardcore i blogland :)

  Svar
 3. Christina

  Hej Kia!
  Tak fordi at du altid sætter tankerne i gang hos mig! Jeg er tildels enig – ydmyghed er vigtig! Men på den anden side, synes jeg at mange bloggere (inklusiv dig selv) gør et virkelig flot stykke arbejde! Og i den sammenhæng synes jeg ikke, at der er noget galt med at klappe sig selv på skulderen og smile lidt af sin egen succes! Det skal der sgu også være plads til!! :)

  KH http://christinaelisabeth.bloggersdelight.dk

  Svar
 4. Sigrid

  Humoren og selvironien, der som regel er at finde her hos dig, gør at de kloge ord aldrig bliver selvsmagende eller fremme i skoene på den irriterende måde.
  Sådan som du beskriver dig selv er helt klart den person, du har formidlet til mig.
  Ydmygheden ligger jo netop, i at du reflekterer, som i det her indlæg.

  Bare så du ved det :)

  Svar
 5. signe

  Bare dét at du viser at det er noget du tænker over, er ydmyghed i mine øjne. :-) Jeg kender godt den der følelse af at fremstå “politisk korrekt”. Jeg er ofte sådan lidt Rasmus-modsat i forhold til mange andre i min generation (jeg er 24). Jeg er ikke så aktiv på de sociale medier som mange af mine medstuderende, er lidt af en enspænder og jeg er ikke bleg for at påpege, hvor meget jeg nogle gange hader at leve i en kapitalistisk verden, fordi jeg fx elsker kunst og kultur, og ikke føler jeg kan få lov til at fordybe mig fordi alting skal gå så stærkt. Men jeg skal også tage mig selv i nakken indimellem, for ikke at fremstå som om jeg ser ned på dem der føler det modsatte. Jeg har ikke lyst til at fremstå som om jeg er bitter på samfundet, selvom der indimellem er nogle aspekter af det, jeg ikke bryder mig om. ;-) Så længe det foregår i et sobert toneleje (som her hos dig), synes jeg det er interessant og også super vigtigt, at vi alle deler vores forskellige refleksioner over livet. Jeg er personligt god til at se tingene fra flere vinkler, og lærer ofte også noget af dem jeg ikke er enig med.. :-) Jeg har dog endnu ikke oplevet at du har bragt et emne op, jeg ikke var mere eller mindre enig med dig i!

  Svar
 6. Katrin

  Sjovt, du siger det. Grunden til at jeg følger meget mere troligt med her, end alle mulige andre blogs man har besøgt, er netop selvironien, eftertænksomheden og at du ikke tager dig selv aaalt for alvorligt. Også i dine fierce-og-fattig dage, synes jeg det var så befriende, at du skar ansigt og generelt ikke var bange for at se fjollet ud på dine outfitbilleder. Selvfede og alvorlige outfitbilleder er bare det værste! Kan altså meget godt følge dig i dine betragtninger, men synes du rammer en meget god balance. Mere af det! :-)

  Svar
 7. Mathilde

  Jeg ville gerne skrive et eller andet klogt om det, men jeg har virkelig aldrig tænkt på dig som selvhævdende, irriterende eller bedrevidende.

  Du skriver om at være fierce, men jeg synes da bare, at du skal give den gas. Men jo, vi læsere kender dig kun som den, du fremstiller dig selv som, hvilket gennem mine (læse)briller er en sjov, sej og inspirerende dame, der er god til at skrive.

  Så alt godt herfra!

  Svar
 8. Anne Mette

  Jeg har prøvet i 800 år at have en feel god blog (www.yesthankyou.dk), men jeg er hverken sød eller pæn, så det gik slet, slet ikke. I stedet har jeg lavet en ny blog (www.nothankyou.dk), hvor jeg må være sur og sarkastisk.. men nok ikke særlig ydmyg. Mere bare røvhulsagtig :D

  Svar
 9. A

  Word. Jeg læser netop dit indlæg, som jeg har besluttet mig for at stoppe med at følge en del blogs. Netop pga. af det du skriver om. Den perfekte fremstilling. Det lyserøde filter. De blogs har længe været min guilty pleasure, når der skulle overspringshandles… og med tiden blev det lidt som at følge med i et realityprogram. Nye kærester, børn og alt det der personlige som bliver delt.
  Måske jeg bare er blevet for gammel til sådanne blogs, men for tiden føler jeg lidt, at jeg er ved at kløjs i den klassiske blogger-stil. For nogle er det måske virkeligt nok med den perfekte fremstilling og selviscenesættelse, men for mig virker det så fake efterhånden.

  Mit liv: jeg har lige købt blomster – for første gang i flere måneder. De står ikke i en vase, fordi jeg kunne ikke finde min vase. Måske jeg smed den ud da jeg flyttede? Jeg er vist sådan ret pæn, men jeg kunne aldrig forestille mig at lægge billeder af mig selv på nettet – og slet ikke 6 versioner af samme billede, hvorfor er et billede ikke nok? Hvis jeg ikke renser mit ansigt en aften, føler jeg ikke, at jeg har begået verdens største synd (som man åbenbart skal i følge alle de bloggere, der har fået den der smarte rensebørste). Min hårbørste har kun kostet en 20. Jeg ejer kun 2 vinterjakker. Når jeg arbejder, så arbejder jeg min. 40-45 timer om ugen: hej til opvask, nem mad og lidt motion. Der er ikke tid til et utal af cafébesøg og 12 timer i fitness om ugen – erhvervet som blogger må være sweet.
  Pointe: jeg kan slet ikke relatere til mange bloggere mere. Det er som om de lever i en fremmed verden ;)

  Pyh, lyder jeg forfærdelig sur og gnaven? Det er jeg ikke, men jeg er måske lidt skuffet. For jeg synes, at mange blogs har udviklet sig til at blive mere overfladiske og måske “fordømmende” end modebladene. I dag vil jeg hellere læsere et modeblad end at følge en selvoptaget og iscenesættende modeblogger.

  Du er så sej, Kia. Hvor finder jeg andre bloggere ala dig? For jeg mangler et nyt fix til mine overspringshandlinger :D

  Svar
 10. A

  Vil også lige tilføje at flere af Eurowomans nye bloggere er ret seje. De er bloggere på lidt den samme måde som dig, synes jeg. Ærlige og virkelige. Det er fedt.

  Svar
 11. Pingback: Golden moments på youbetterbefierce.dk: - you better be fierce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *